Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Alaró prohibeix el pas de motos i bicis per Solleric.

camins | 06 Abril, 2011 07:14 |

Balears | Part Forana

L’Ajuntament vol garantir així la protecció i la conservació del camí públic que el Consell de Mallorca està recuperant, després que estigués a punt de desaparèixer pel mal ús.

 L'Ajuntament d'Alaró vol garantir la protecció del camí de Solleric i evitar que, tal com va succeir en el passat, la via pugui ser sotmesa a destrosses. Per fer-ho, la Sala vol prohibir-hi la circulació de bicicletes i vehicles de motor, principalment pels trams que antigament el poble utilitzava per anar fins als municipis d'Orient i Escorca. El Consistori ha fet pública la seva intenció mitjançant una resolució de batlia i ja n'ha informat el Consell, institució que ha donat el vistiplau a la mesura.

La normativa exclou els veïns que viuen al costat del camí i que per anar a casa seva necessiten obligatòriament accedir-hi per la via pública. El batle d'Alaró, Joan Simonet (PP), explica que "des de l'Ajuntament creim que la protecció és fonamental per garantir-ne la conservació, perquè quasi durant trenta anys estigué descuidada i fins i tot el traçat va estar a punt de desaparèixer pel mal ús que se'n feia i per la manca de manteniment del camí".

Perill

En aquest sentit, cal recordar que el Consell treballa des de fa un any en la recuperació del camí a través de la feina de tretze margers que, amb paciència i dedicació, tornen al camí les senyes d'identitat. La resolució de batlia d'Alaró arriba unes setmanes abans que les feines del Consell de Mallorca hi finalitzin i el camí es pugui reobrir de manera oficial al públic. Simonet avisa que, "si la Sala troba alguna persona infringint la norma, no dubtarem a multar-la". Mateu Marcús, portaveu de l'agrupació del PSM a Alaró i qui presentà una moció en el ple municipal perquè s'instàs el Consell a millorar la via, es mostra satisfet amb la mesura. "Si una bicicleta circulàs pel camí, no passaria res, però el perill és quan són unes quantes i fan molta via, ja que l'empedrat nou pot desaparèixer i, de passada, tot allò pel que hem lluitat durant tots aquests anys", assegura Marcús. De fet, la prohibició que bicicletes i vehicles de motor circulin per camins públics no és nova al municipi, atès que la Sala ja ho va prohibir en el darrer tram del camí que connecta el poble amb el castell d'Alaró.

Prestigi

Joan Simonet confessa que, "després que la mesura estigués a exposició pública uns quinze dies, s'hi han presentat al·legacions perquè la norma sigui més permissiva amb el pas de bicicletes".  El batle d'Alaró afirma que estan estudiant la proposta d'un veí que demana que, en lloc de ser una prohibició total per al pas de bicicletes, se n'hi deixin circular unes quantes al dia, és a dir, que se n'estableixi un límit.

Des de l'Ajuntament d'Alaró creuen que la normativa pot ajudar a incrementar el valor de la Ruta de pedra en sec, atès que el camí de Solleric, en forma part.

Comentaris

molt bé

camins | 06/04/2011, 14:04

Me sembla bé, s'ha de sancionar a les persones inciviques, entre elles les que malbaraten camins i les que tanquen camins públics...

solleric

jaumet | 11/04/2011, 10:13

No entenc el perque de no deixar passar ses bicis,no fam cap mal a n'es cami,noltros hi passavem fins i tot quand era tancat, en permisos des propietaris i cap queixa.

Regulació

Camins | 11/04/2011, 15:26

Podem estat d'acord Jaumet, però la regulació depen del Ajuntament d'Alaro, hauries de fer al·legacions si no estas d'acord.
Salut

D'acord

Joan Ramon | 11/04/2011, 17:16

Completament d'acord amb tu Jaumet.
Haurem de tornar emprendre les reivindicacions, abans de finalitzar la legislatura.

Salut

solleric

jaumet | 13/04/2011, 12:09

No se ,algo en de fer,de moment a tots es interesats divendres 15 de Abril a bicicletes caldentey(sometimes,platja de Palma)recogida de firmes,junts arribarem mes enfora.

reunió

Joan Ramon | 13/04/2011, 19:17

Dimarts algunes plataformes i Gadma és reunenixen amb el Batle, desprès de sol·licitar una reunió.
Ja contarem.
Salut

caçadors

vermell | 19/04/2011, 10:17

Benvolgus companys, us vull fer saber que els caçadors no tenen cap problema en pujar pel cami, barrat a les bicicletes, i els 4x4 tots sabem que destroçen els empedrarts.
No us sembla que fa olor a .... vots ?

Cert

camins | 19/04/2011, 11:55

Si vermell, tot fa olor a vots, i sino, a tractes de favor, tot un poc massa trist.
salut

Això fa pudor

Això fa pudor | 22/04/2011, 10:34

En primer lloc no es penja la informació en el tauló exterior de l'Ajuntament i després surt el batle pels diaris informant del que vol fer quan ja ha acabat el termini per fer alegacions, i en segon lloc, ja informa de que tancarà sense respondre les alegacions...
Això fa pudor!

De pena

camins | 22/04/2011, 13:47

Molta pudar, aquest batle...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb