Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

EL CAMÍ DE CAN MALLOL JA TORN SER DE TOTS.

camins | 28 Març, 2011 07:05 |

El passat 12 de desembre, es feia una excursió reivindicativa pel camí de can Mallol; éren molts, prop de dues-centes persones, defensant la titularitat pública i el traçat tradicional d'aquesta via, que connecta Establiments amb ses Rotgetes i des d'allà amb Esporles, s'Esgleieta, Valldemossa o Bunyola. Unes grans barreres desviaven el camí, dificultant la caminada, impedint seguir l'itinerari original i bloquejant l'accès alguns dels aspectes paisatgístics, patrimonials i naturals més ressenyables.

Per sort, la feina institucional va acompanyar la reivindicació ciutadana i ahir operadors de l'Ajuntament varen retirar les barreres. El camí ja és de tothom, com era i com serà. Com deia llavors, aquesta terra és nostra, que ho sàpiguen els senyors! La nostra enhorabona a tota la gent que ho ha fet possible.

 Queden molts camins tancats i és important obrir-los per infinites raons, de les quals en vull destacar dues: la primera, perquè són nostres i ningú ens els pot robar, perquè formen part del patrimoni inalienable de totes i tots aquells que vivim a Mallorca; la segona, perquè són un element indispensable en el replantejament de país : la xarxa de camins públics permet una altra mobilitat, afavoreix un  nou model turístic, ens interconnecta, ens permet arribar a una part importantíssima del nostre patrimoni natural i humà, etc. Quan parlam de desestacionalització i diversificació turístiques, parlam sense cap mena de dubte de camins públics.

 Però avui és un dia de festa. Ha caigut una barrera. I no serà la darrera. L'Ajuntament de Palma, ha sigut el primer des de que venim fent reivindicacions que ha actuat d'ofici, la nostra enhorabona.

Comentaris

Molt bé

Idoi | 28/03/2011, 19:04

Una menys, enhorabona a l'ajuntament de Palma.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb