Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

La llista d’espera per fer el camí de Ternelles arriba al mes de juny

camins | 15 Març, 2011 08:15 |

Balears | Part Forana

A l’espera que es dugui a terme el judici que dirimirà la titularitat pública o privada de la via, la demanda puja i ja no se’n donen autoritzacions en diumenge fins al juny.

Fa poc més d'un any que l'Ajuntament de Pollença va començar a autoritzar excursions pel camí de Ternelles, en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem, que el 19 d'octubre de l'any 2001 reconeixia l'ús públic de diferents camins de la Serra per garantir l'accés a algunes platges, és el cas de cala Castell. La demanda s'ha disparat fins al punt que tots els diumenges estan complets fins al mes de juny i les autoritzacions per transitar-hi dissabte comencen a esgotar-se.

Fins que s'ha arribat a aquest punt, ha passat una dècada de reivindicacions d'ús, les quals s'icrementaren a partir del 2005, quan es va crear a Pollença la plataforma Pro Camins Públics i Oberts. L'Ajuntament va aprovar el Catàleg de camins públics l'any 2008, incloent-hi el de Ternelles, però la propietat de la finca va recórrer als jutjats (aquesta setmana s'ha ajornat per segona vegada la vista als jutjats d'Inca) i no es va materialitzar l'obertura de les barreres.


Va ser l'excursió reivindicativa convocada per la plataforma Pro Camins Públics i Oberts l'octubre de l'any 2009 la que va desencadenar una sèrie de reaccions en l'àmbit municipal (el regidor Bartomeu Cifre i fins i tot el conseller Vicens varen acudir a la marxa), de manera que, després d'expulsar el PSM de l'equip de govern municipal que ara formen UM-UNPI i PSOE, el batle, Joan Cerdà, va començar a firmar les primeres autoritzacions de pas a través del camí el gener de 2010. És precís sol·licitar-ne el permís a Batlia, atès que la sentència del Tribunal Suprem que en garanteix l'ús públic exigeix també per al servei esmentat una sèrie de prescripcions que garanteixin la conservació de l'entorn natural. Per això, hi ha establerta una limitació de persones per dia.

 

Comentaris

Restriccions

Joan Ramon | 15/03/2011, 08:39

Sembla que això justifica el que des de la Plataforma es deia fa temps, era una restricció excessiva, a més,molt superior inexplicablament a la de qualsevol altre paratge prootegit.

Per sol·licitar informació, podeu consultar la pàgina de l'ajuntament de Pollença: www.ajpollenca.net

Re: La llista d’espera per fer el camí de Ternelles arriba al mes de juny

Jaumet | 23/03/2011, 13:56

Però com quedam? el TS deia que era públic, no??

Titularitat

Joan Ramon | 23/03/2011, 20:49

No jaumet, el TS no derimia la titularitat, era una sentencia del contencios-administratiu, que regulava una servitud de pas inclosa dins el pla general.
Aquest judici si és un judici civil, que decideix sobre la titularitat.
Salutacions

Pas alternatiu

xavi | 23/04/2011, 20:06

Sempre ens queda el pas dels pescadors. I així no hem de demanar permís.

Salutacions

Joan Ramon | 23/04/2011, 20:26

Si xavi, però haguent un camí que s'adapta a usuaris que no poden fer el pas de pescadors, l'Ajuntament n'ha de garantir el pas.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb