Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Documentació camí des Cabas.

camins | 07 Febrer, 2011 20:28 |

1.- Fragment del mapa elaborat pel servei cartogràfic militar de finals del segle XIX, que es troba ubicat al castell de Sant Carles de Palma, on es veu clarament senyalat el camí des Cabàs en el tram en qüestió.

2.- Fotocòpia de la inscripció del Registre de Propietat núm. 5 de Palma de Mallorca de la finca núm. 3811, fol. 15, llibre 105, tom 3032, corresponent a una part de la possessió de Son Torrella, propietat de D. Diego Zaforteza Musoles, de l’any, que transcric literalment:Rústica. Porción de terreno procedente del predio Son Torrella, término de Santa María. Mide treinta y cuatro cuarteradas un cuartón y setenta destres que equivalen a veinte y cuatro hectáreas cuarenta y cinco áreas veinte centiáreas. Linda al Norte con camino que desde el de Santa María a Alaró va al que conduce de Santa María a Buñola, al Oeste con la finca el Cabás, al Sur con el torrente de Coua Negra y tierras de José Matas Busquets y al Este con el camino de Santa María a Alaró.Es valora en setenta mil pessetes, i “se segrega de la finca número tres mil doscientos cuatro, folio trece tomo ochenta y tres de Santa Maria inscripción tercera. Jerónima Ramis y Ramis, viuda sin profesión y Pedro Balaguer Tugores, casado, propietario, ambos mayores e edad de este vecindario, adquirieron la íntegra finca de que esta procede pro indiviso y en partes iguales por compra a María de ls Dolores Truyols Villalonga según dicha inscripción tercera y venden la porción al principio descrita que constituye esta finca a Don Diego Zaforteza Musoles, mayor de edad, casado, catedrático de esta vecindad por precio de treinta y dos mil pesetas”.La data d’aquesta inscripció és de Palma, a dinou de juny de mil nou-cents trenta-sis i correspon a la finca coneguda com ses Fontanelles

Comentaris

Es cabas

Miquel | 08/02/2011, 22:17

Algu sap com es troba ara mateix el camí des Cabas?

deixades

tolo | 09/02/2011, 13:36

Encara amb el cataleg sense resoldre per l'Ajuntament de Santa MAria

dubtes

joan | 09/02/2011, 16:56

i s'ha obert cap expedient?

camí des cabàs

martí | 13/03/2011, 18:14

perdó per no contestar fins ara. el camí des cabàs es troba en fase d'investigació. la batlessa s'ha compromés a prendre una resolució de plenari aquest mes de març. a veure si hi ha sort.

Camí des Cabás

Pep Torrens | 21/03/2011, 19:06

Som excursionista jubilat, i tens interés en caminar pel camí des Cabás. On pug trobar un mapa, que hen permeti anar-hi. Gracias pel la vostra col-laboració.

Es Cabás

Joan Ramon | 22/03/2011, 13:17

Tal volta els companys de Santa Maria et puguin donar resposta.

Salutacions

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb