Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

De Carretera a Xaragall.

camins | 02 Febrer, 2011 08:15 |

Com ja és sabut, des de la plataforma pro camins públics fa més de cinc anys que reclamem l’obertura d’alguns trams de la carretera vella de Pollença a Lluc. El fet que desencadenà les nostres denúncies fou el tancament del camí a l’alçada de la finca de l’Empeltada, atès que es tancava un camí públic per obrir un xaragall, tallant algunes alzines per habilitar aquest camí públic. El pitjor de tot és que aquesta iniciativa del propietari era feta amb el vistiplau del Conseller de Medi Ambient, l’afortunadament retirat Miquel Àngel Borràs. Semblava que hi havia un conveni que nosaltres sempre hem considerat invàlid per diferents motius: no s’havia publicat, el batlle de Pollença no l’havia signat, que era un dels requisits del conveni, no s’ha revertit en cap moment la titularitat pública del tram reclamat del camí.

Incomprensible, la situació d’aquest tram d’una antiga carretera feta per la diputació provincial.

 

Malgrat tots aquests fets, a dia d’avui el camí continua tancat. Ara fa divuit mesos, en una reunió amb la presidenta del Consell Insular, ens van demanar dues setmanes per resoldre aquest conflicte. La via que ells entenien, en lloc de la recuperació d’ofici del camí (obrir el camí sense iniciar cap expedient de recuperació, per dir-ho d’alguna manera) era la d’iniciar primerament la delimitació. Ara fa uns mesos, per la Fira de Pollença, aprofitàrem per recordar que no s’havia iniciat aquesta recuperació, fet que correspon a la Conselleria d’Hisenda del Consell Insular, en mans del PSOE (es veu que alguns consellers i la senyora Armengol, els quinze dies els compten molts llargs).

Sabem que hi ha hagut reunions entre diferents departaments del Consell Insular de Mallorca, també sabem que la directora Insular de Medi Ambient està intentat reactivar l’expedient. Ens van comunicar que probablement abans del final de la legislatura es podria recuperar l’ús del camí, tot i que, vist el gruix de promeses incomplertes, no podem fer més que dubtar si es refereixen a l’actual legislatura o alguna altra.

El que no entenem és la desídia d’alguns polítics, que obliga molts excursionistes, ciclistes i cavallistes a transitar per un tram d’accés molt més complicat que el de la ruta pública, amb una pujada que posa en perill els cavalls, que erosiona molt més el terra, i això amb l’afegit que es van haver de tallar alzines per habilitar aquest tram, quan ja es disposava d’un camí públic!!!

Per tot això, no podem evitar demanar-nos per quin motiu, en aquest cas, el Consell permet un fet totalment injustificable, en detriment de l’ús d’una via pública per part dels ciutadans.

   De carretera a Xaragall, tot un avanç!! Tram d’accés molt més complicat que el de la ruta pública, amb una pujada que posa en perill els cavalls,  que erosiona molt més el terra... 

i això amb l’afegit que es van haver de tallar alzines per habilitar aquest tram, quan ja es disposava d’un camí públic!!!

 

Comentaris

Penós

Miquel | 02/02/2011, 10:01

Quina situació més llastimosa, i quina manca de implicació per part de l'administració.

aixó ens va

Toni | 02/02/2011, 13:20

Molts fronts, gent implicada, un govern que semblava havia de ser sensible...
i els camins públics són tancats.

Es Fangar BOIB

bella | 08/02/2011, 12:25

tema es fangar

Mirad aquí por favor. El Anuncio en el BOIB.

www.derecho.com/l/boib/anuncio-ajuntament-manacor-30-12-2010/

El Ayuntamiento de Manacor ha borrado en el registro los princípiales caminos (CARRETERAS) como los Eisenmanns querían. No veo NADA para celebrar. Sebastia Gaià (Garba) no ha hecho publico el (su) acuerdo con los Eisenmanns. Nadie sabía el verdadero contenido. Buena jugada.
Los cambios en el registro son graves y NO pequeños cambios como escribió la prensa.

Camins

camins | 08/02/2011, 20:35

El tema que publica el Boib, és el que es va aprovar al plenari municipal.

Salut

camins

camins | 08/02/2011, 20:36

Del tema de la carretara vella de LLuc, l'administració està siguent inoperant completament.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb