Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

El camí de Comassema.

camins | 24 Gener, 2011 08:15 |

 

El Consell de Mallorca ha entregat a l’Ajuntament de Bunyola el catàleg de camins públics del municipi, en el qual s’inclou abundant informació sobre la titularitat pública dels camins que uneixen Orient amb Lluc i Sóller a través dels passos de la Foradada i de na Maria.
La informació és cabadal, d’una banda, per fer obrir les barreres de Comassema. La possessió roman tancada amb pany sempre seguit al pas d’excursionistes de camí cap al coll del Bosc i el torrent d’Almedrà, per després connectar amb la ruta de Lluc o Tossals.

 

Sembla que entre la documentació aportada hi apareixen registres de les reparacions efectuades en el camí a càrrec del Santuari de Lluc. Aquest cami constituia una ruta de pelegrinatge molt important.
L’altre cami, el del pas de na Maria, també catalogat com a públic a Orient (municipi de Bunyola), consta que havia estat emprat per les tropes d’Alaró en la defensa de Sóller dels atacs dels pirates durant els segles XVI i XVII.
Parau atenció a l’evolució dels expedients d’aquests dos camins públics del terme municipal de Bunyola que connecten la vall d’Orient amb Lluc i Sóller, però que romanen incomprensiblement tancats.
I a veure, meam, què passa a Mancor de la Vall. El PSM insta el consistori a declarar públics els següents camins: “que el Cami d´Almallutx / Cami dels Rafals, el Camí de la Font Rafal, el Camí de Biniatzent / Camí de Sa Font / Camí de Mancor a Alaró, el Camí a Almadrà / Camí de Biniarroi a Orient, el Camí de Biniarroi a Biniamar i el Camí de Biniamar a Biniatzent / Camí d´Inca a Biniatzent siguin inclosos en l´inventari de béns com béns de domini públic.”

Comentaris

ok

Josep | 24/01/2011, 08:17

Idoi meam si efectivament es recupera.

Molt bé!

meam

Toni | 24/01/2011, 12:18

Molt bé, meam si aquesta legislatura dona qualque cosa positiva, de moment, molta mediocritat.

Ai fernandito

joel | 25/01/2011, 11:01

Aquest Fernandito vol que li paguem les obres amb doblers públics i desprès tancar un camí per on hauria de poder pasar tothom, amb correcció i civisme clar, el mateix que hauria de mostrar ell no tancant un camí públic.

un altre cami i van...

Gerard | 25/01/2011, 11:09

Anims i no atureu, despres de tants any, res més que donar-vos l'enhorabona.

Curiositats

toni | 25/01/2011, 13:52

Quan és el judici de Ternelles?

Re: El camí de Comassema.

Garci | 25/01/2011, 20:42

El dia 14 de febrer d'inicia el procés.

14F

Camins | 25/01/2011, 23:05

Efectivament, dia 14 de Febrer als jutjats d'Inca s'inicia el procés.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb