Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Judici per la propietat del camí de Ternelles

camins | 19 Desembre, 2010 08:14 |

Balears | Part Forana
Elena Ballestero | 19/12/2010

El 14 de febrer comença als jutjats d’Inca el plet per la titularitat d’aquesta via, tancada amb barreres i inclosa en el Catàleg de camins públics de Pollença fa poc més d’un any.

Després de l'audiència prèvia que es va realitzar el 20 d'octubre, el plet del camí de Ternelles s'iniciarà formalment el 14 de febrer als jutjats d'Inca. L'advocat de l'Ajuntament de Pollença, Miquel Ripoll, presenta quatre testimonis qualificats amb els quals pretén demostrar la titularitat pública d'aquesta via, inclosa en el Catàleg de camins públics del municipi fa ara poc més d'un any.


L'ús públic del camí de Ternelles està emparat per llei, atès que es tracta d'un dels molts senders de la Serra que donen accés directe a la mar. Després de molts anys de reivindicacions, la Plataforma pro camins públics i oberts va aconseguir fa un any que l'Ajuntament de Pollença autoritzàs les primeres excursions a través del camí, sempre que aquestes siguin compatibles amb la conservació de l'entorn, especialment sensible perquè es tracta d'una zona de cria del voltor negre. L'accés a la via, tancat amb barreres a l'inici de la finca de Ternelles, s'autoritza prèvia sol·licitud a l'Ajuntament. En queda pendent ara una segona fase, la de justificar-ne davant els tribunals la titularitat pública, cosa que simplificaria notablement transitar-hi, ja que el camí passaria a ser propietat de l'Ajuntament de Pollença.

L'espeleòleg José Antonio Encinas, autor de diferents tipografies de la zona, l'historiador Pere Sales i l'exregidor Miquel Capllonch també testificaran. La família March, propietària de la finca de Ternelles, fa aproximadament un any va presentar un plet contra la inclusió del camí de Ternelles en el Catàleg municipal de camins públics de Pollença. Fins llavors, l'Ajuntament sempre n'havia admès l'ús públic, tal com defensava la Plataforma pro camins públics, però no la propietat pública.

Comentaris

Re: Judici per la propietat del camí de Ternelles

Garci | 19/12/2010, 09:28

Esperem que el poder i els diners no guanyin a la veritat. La justícia pot ser molt "capritxosa". Però nosaltres sabem que el camí de Ternelles és públic (com demostra el se ús durant segles i els papers) i ha d'estar OBERT!

Camí de Ternelles

Camins | 19/12/2010, 10:11

Entre altres coses, crida l'atenció veuré com Cala Castell ha de tenir acces al MArr, i en temps del PP es va fer un por a mida per algúns propietaris.
Recordau que l'acces a Cala Castell pel camí, és correcte.

Re: Judici per la propietat del camí de Ternelles

maiquel | 19/12/2010, 18:42

A ver si la justicia es posara a favor d'anys de transit per aquest camí, ho duns poderosos que feren fortuna amb pràctiques poc escrupuloses...

Re: Judici per la propietat del camí de Ternelles

Camins | 19/12/2010, 19:22

Haurem d'esperar a dia 14 de Gener, de mentre, només donar el suport als serveis jurídics municipals, i confiar que es farà una bona feina.

Salut

Re: Judici per la propietat del camí de Ternelles

camins | 19/12/2010, 20:15

14 de Febrer, perdó.

chorizos no

Mallorqui | 20/12/2010, 16:44

Meam si vos va bé, aquests egas, ja sabem tots d'n venen, feren els doblers amb contrabando, y segueixen delinquint...

Molts d'anys

Joan Ramon | 27/12/2010, 13:35

A mi el 2010 he de dir que a banda de la regulació de pas a ternelles (que no és poc) no m'ha duït cap alegria en el tema de recuperació de camins.
Esper que l'any 2011 si enspugui dur alegries, de totes maneres des de la plataforma estic segur que és seguira treballant per animar que al 2011 les institucions siguin més diligents a l'hora de resoldre aquests conflictes.
Per altre banda, el que si m'ha portat el defensar l'obertura dels camins PÚBLICS és el plaer de poder compartir tamps amb gent noble, generosa i que treballa per una societat més justa i pensada per a tots, no només en els més privilegiats.

Molts d'anys a tots companys, salut!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb