Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Passa clau del Consell per reobrir el camí Vell de Lluc

camins | 03 Desembre, 2010 08:02 |

El ple de la institució incorpora al seu inventari els plànols del traçat original, ara tallat en part. Això permetrà fitar la via pública i recuperar el pas en tots els trams. Es complirà una reivindicació de Pollença i d’entitats pro camins oberts.

Balears | Part Forana

El Consell va fer ahir una passa clau per respondre a una reivindicació històrica de la població de Pollença i de diverses entitats i reobrir tot el recorregut original del camí Vell de Lluc, ara tancat parcialment. El ple de la institució aprovà per unanimitat la incorporació al seu inventari dels plànols del traçat original de l'antic sender, que s'elaboraren l'any 1915 i que s'han recuperat del Ministeri de Foment. Aquest reconeixement del traçat permetrà ara fer la delimitació del camí que, un pic fitat, podrà tornar a tenir un ús públic de cap a cap.

El Consell governat per UM signà un conveni amb un dels propietaris de la zona segons el qual se li va permetre tallar el pas de la via, a canvi que hi oferís un pas alternatiu fins que no es procedís a fitar-ne el traçat original. Amb la decisió de la institució insular, no hi ha res que impedeixi que es pugui efectuar aquesta delimitació -de fet, ja es prepara- i es restitueixi el pas original.

El camí Vell de Lluc és, en realitat, la carretera antiga de Lluc a Pollença, que caigué en desús i que, fins i tot, no fou transferida amb la resta des de l'Estat. Anys més tard, l'Executiu insular la declarà via pública, però no es tenien plànols del recorregut inicial, que ara s'han inclòs definitivament a l'inventari del Consell. L'equip de govern actual -PSOE-Bloc- treballa des de fa dos anys per recuperar-ne el traçat, una històrica reivindicació de les plataformes pro camins oberts.

Comentaris

Novetats

joan | 03/12/2010, 09:25

Meam si arriben a alguna cosa abans d'acabar aquesta legislatura...

Meam...

miquel | 03/12/2010, 13:29

Meam si és vera.

Salut

Salut

Joan Ramon | 03/12/2010, 18:55

És una noticía com es veu del Diari de Balears, però penso que és bastant clara en el tema.
Això si, la lentitud de les institucions en auqest tema és per a mi excessiva...
També cal a dir que amb altres seguament o seria més, vist el vist.

uf

tolo | 04/12/2010, 21:03

Vaja celeritat la del Consell, cinc anys fent l'anguila...

uf

tolo | 04/12/2010, 21:05

Quins cracs, tres anys per incloure un planol,,,

una paraula

decebut | 04/12/2010, 21:06

VERGONYA

decebut

decebut | 05/12/2010, 19:35

Amb els controladors han sigut més efectius, és veu que tot es redueix a un tema de voluntat política...

Posar fre

Mateu | 22/01/2011, 10:24

A veure si d'una vegada es posa fre al mal us que se li dona al cami: desde que decidiren fer el traçat alternatiu per dins l'alzinar, tot han estat problemes amb els "niñatos" que se dediquen a fer dreceres per tirar-se am les bicicletes, cavallistes que fan sofrir l'animal fent-lo pujar per el cami tant empinati que literalment llauren el cami i boletaires i pixapins varis que nomes deixen brutor. Lo seu es que se torni al cami original, quan la gent pujava i baixava en bicicleta, a peu i a cavall, saludant-se i cedint el pas. No entenc com se'ls hi passà pel cap obrir un cami per in terreny tant sensible com es l'alzinar.

D'acord

Joan Ramon | 23/01/2011, 12:05

A nosaltres tampoc Mateu, per això mateix fa cinc anys que reclamam per l'obertura d'aquest camí.
Al seu moment vam denunciar que per obrir una ruta alternativa, van haver de tallar alxines, fet totalment incomprensible.
Aquest fou desviat quan Miquel ANgles Borras era Conseller de Medi Ambient, però aquesta legislatura tampoc han sabut o volgut arreglar aquest problema.
Salutacions

yes

page | 01/10/2013, 12:04

page

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb