Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Benvolgut senyor DON Fernando Fortuny,

camins | 12 Octubre, 2010 07:15 |

Des de la Plataforma en Defensa dels Camins Públics volem fer-li avinent la nostra admiració pel seu tarannà (compartit per nosaltres) profundament democràtic.També és cert que volem aprofitar l’ocasió per fer-li una sèrie d’aclariments amb la intenció d’alliberar-lo del vici de l’estultícia ja que tothom actua erròniament no mogut per la maldat sinó per la ignorància.En primer lloc, consideram que en una societat democràtica l’interès general està per damunt dels interessos particulars, en canvi vostè afirma que un propietari pot tancar un camí pel simple fet que no queda reflectida al registre de propietat la seva titularitat pública; aquesta és una opinió desencertada com qualsevol pot derivar de la lectura de la Llei Hipotecària (PUNT A).

Mentres molts ciutadans esperen pacificament per transitar per camins públics, algúns tancadors de camins encarà reclamen subvencions de tots els contribuïents i mantenen camins públics tancats.

En segon lloc, ens agradaria saber si el que vostè entén per democràtic es fonamenta en la llibertat de posar panys arreu dels camins públics basant-se en l’absurda idea exemplificada en el PUNT A (vegeu més amunt).

En segon lloc i mig, tots els camins gaudeixen de la presumpció de titularitat pública, pel fet de ser vies de comunicació, mentre que no es demostri el contrari; són vostès (el col·lectiu de propietaris que reben substancioses subvencions amb càrrec a l’erari públic per al manteniment de les seves finques) els que, si de cas, han de demostrar la seva privacitat.

Ja que vostè afirma que no treu cap benefici del pas dels excursionistes pels camins públics que atravessen la seva propietat de Comassema (del topònim Semacumba, al segle XIV) podria treure a la llum (també pública) què ha rebut vostè en concepte de subvencions durant els darrers deu anys?.

Vostè sap del cert que la seva finca és atravessada per dos camins públics: l’un és l’antic camí reial que anava de Palma i Bunyola cap a Lluc, passant pel Pas de la Foradada, mantingut des de temps immemorials pel Gran i General Consell i l’altre el camí reial que es dirigia d’Alaró a Sóller, abans conegut com el “Camí dels Barrancons”, també mantingut pel Sindicat Forà. Com vostè hauria de veure Comassema actuava com a punt de confluència de dues vies de comunicació cabdals, de les quals hem trobat documentació que en testimonia l’existència des del segle XIII.

En tercer lloc, considera vostè una actitud democràtica que les propietàries de la finca d’Es Cabàs, dins el terme de Santa Maria del Camí, hagin fet desaparèixer, llaurant-lo, el Camí dels Reis? (Per cert, quin paper més trist el de la batlessa de Santa Maria). És aquesta una nova forma d’esborrar la memòria col·lectiva atemptant directament contra el patrimoni demanial del poble.

Benvolgut Sr. Fortuny, se’ns  han pràcticament esgotat les sis-centes paraules de què disposàvem, abans d’acabar volem recordar-li que des de la Plataforma seguirem botant i traient de polleguera tant les barreres com els qui les posin

Plataforma camins Públics oberts .                

Comentaris

Bona carta

joan | 12/10/2010, 09:24

Bona Carta, enhorabona, molt gràcios aquest porteveur dels propietaris de la Serra deTramuntana.
Per una banda cobra subvencions de tots els contribuients, i per l'altra ahir deia per la radio que els excrusionistes molesten...
Això, bols dir que vol que li pagem tots per tancar camins públics?

Anam a Planícia

Camins | 12/10/2010, 09:32

Efectivament, va alabar la tasca de Jaume Font, fent un PORN a mida dels propietaris, i donant subvencions a aquests.
També va ser molt bo que retrregeus al Batle de Banyalbufar (UM) que defensas l'obertura del camí de Planícia.
Enhorabona per tant al batle de Banyalbufar!!

Re: Benvolgut senyor DON Fernando Fortuny,

A.R.F.V. | 12/10/2010, 11:07

Aquesta carta és una obra d'art, tot i coventa.
Salut i canya.

Enhorabona

Toni | 12/10/2010, 14:39

Certament molt bona la carta, enhorabona.

Re: Benvolgut senyor DON Fernando Fortuny,

martí | 06/11/2010, 19:50

molt bones paraules dirigides a en Fernando Fortuny. Que no té un expedient obert per carregar-se l'arc de Comassema? Perquè pugui passar un catering a les noces i comunions? Mos veurem an es Cabàs

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb