Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Un camí tancat menys!!

camins | 11 Octubre, 2010 07:00 |

Gairebé deu anys han estat necessaris per poder gaudir del dret de pas pels camins des Fangar a Son Macià (Manacor), molts anys de feina han donat com a resultat que s’hagi arribat a un acord entre plataforma i propietat de la finca per tal que els camins públics que travessen aquesta finca tornin a recuperar el seu ús.

 

Aquest acord ha estat ratificat pel Consistori manacorí per tal de donar-li la validesa jurídica necessària. Desgraciadament, com en molts altres camins amb problemàtica de pas, els ajuntaments han anat a remolc de la societat civil, i no han encapçalat (com hauria de ser) la defensa dels camins públics del seu municipi.

 

Dia 10 va ser una fita festiva a Manacor, dia 17 tenim un altre punt important en la defensa dels camins, serà a les 10 del matí a la Plaça de la Vila a Banyalbufar. Altres camins com el de Ternelles i la Carretera Vella de Lluc a Pollença, el camí des Cabàs a Santa Maria, i molts altres arreu de l’illa de Mallorca, segueixen tancats malgrat l’existència de prou documentació que acredita la seva titularitat pública.

 

Fins quan s’haurà de lluitar per recuperar l’ús del dret de pas, un ús que mai no hauríem d’haver perdut?

 

Manacor ha estat el primer municipi on, gràcies a la lluita de la societat civil, s’ha recuperat l’ús d’un camí; també ha estat el primer en organitzar la societat civil en aquesta tasca de recuperació, esperem que aviat hi hagi nous resultats. També esperem que les institucions comencin a actuar després d’anys sense fer res per a la defensa del que és de tots.

 

 

Comentaris

A IB 3 Radio

Camins | 11/10/2010, 08:04

Ara a les 10 a Ib3 Radio, Paco Alberti,Toni Gorries i Sebastià Matamales parlaran de camins, juntament amb un tancador de camins.

Es Fangar BOIB

Bella | 08/02/2011, 12:26

Mirad aquí por favor. El Anuncio en el BOIB.

www.derecho.com/l/boib/anuncio-ajuntament-manacor-30-12-2010/

El Ayuntamiento de Manacor ha borrado en el registro los princípiales caminos (CARRETERAS) como los Eisenmanns querían. No veo NADA para celebrar. Sebastia Gaià (Garba) no ha hecho publico el (su) acuerdo con los Eisenmanns. Nadie sabía el verdadero contenido. Buena jugada.
Los cambios en el registro son graves y NO pequeños cambios como escribió la prensa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb