Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Plogui o faci fred...

camins | 10 Octubre, 2010 13:52 |

Benvolguts amics:    

      Després d’anys hem aconseguit allò que perseguiem.       

  Els camins que travessen la finca d’Es Fangar, que empraren els nostres padrins, són públics; estan oberts, i sempre ho estaran. Així ho ha hagut de reconèixer la propietat, que enganats creien que no era així. Però els hem convençut i hem pogut arribar a un enteniment satisfactori per a tots. Fins i tot ho ha hagut de reconèixer la pròpia administració municipal, que per evitar-se maldecaps fa temps ho hagués clos tot, amb un resultat que ni de lluny s’acosta al que nosaltres hem aconseguit.  

·              Amb aquest conveni es mantenen inalterats els traçats dels camins que es troben dins zona ANEI; només se n’han modificat dos camins, que passen per davant les cases (d’Es Fangar i de Son Brau), que s’han desplaçat allunyanse de les cases. Per aquest canvi la propietat ha cedit a l’ajuntament 200.000 m2 de terreny, per a usos socio-educatius i altres. Unes 28 quarterades mallorquines.

·              La propietat d’Es Fangar, amb aquest conveni, ha fet donació d’importants quantitats a dues entitats manacorines, de reconeguda vàlua social, a més de fer front a les despeses econòmiques que s’han derivat d’aquell plet (investigació històrica, missèrs, peritatges … )        

  Volem agrair a totes aquelles persones que, d’una manera o altra, han col.laborat en aquesta lluita, perquè els camins públics estiguin oberts, i que tothom els pugui disfrutar.

A aquells partits polítics i associacions que, decididament, ens han donat suport en totes les convocatòries i han estat presents a les excursions, mostrant una actitud ferma i decidida en defensa del patrimoni de tots, Malauradament, no tothom des del principi ha tengut el coratge, el suport i la valentia que aquests ens han donat; ara, “a toro pasado”, tothom es penja les medalles i vol sortir a la foto, havent vist les baralles d’allà deçà les barreres. No sabeu com ens ho hem passat de bé, sense ells. I, com no, a totes aquelles institucions (per petites que siguin) o persones que, d’una o altra forma, s’han banyat amb noltros, ja sigui repartint fulletons, tocant les xeremies, posant escales per botar les tanques del camí de Ternelles, fent investigació als arxius històrics, parlant amb notaris i policies al camí de Sa Roca, mentre t’escupen, arrebassant les barreres de l’Empaltada, a la carretera vella de Lluc, contribuint a sa bacina per financiar les accions reivindicatives ...  

I a n’Encarna Picazo, que va ser la primera advocada que ens animà en la lluita, i que ens deixà. I a n’en Toni Gorries, aquella rata de biblioteca que no té aturall, i que sempre et treu nous papers i nous arguments, fonamentats. I a n’En Sebastià Llinàs, que de petit no devia ni somiar poder anar amb els genolls alts com va ara per aquests camins, qui després d’haver fet les faixines per a l’Ajuntament, el jutjaren per passar pels camins que ell mateix havia adobat.  Perquè, al llarg d’aquests anys, hi ha hagut rialles i plors, i sopars i excursions, i consens i bregues, i betcollades fortes … Però la batalla a n’Es Fangar s’ha acabat. I a tots i cada un de voltros, per esser aquí. Gracies. Ara només ens queda recordar-vos que queden molts camins tancats, i moltes barreres a tomar. Com heu vist tot és possible, si hi ha ganes: només cal posar fil a l’agulla i començar a cosir. Per la nostra banda només ens queda convidar-vos a venir, diumenge pròxim, a obrir les barreres d’uns altres camins públics. Després  d’Es Fangar ara toca Planícia.  Després ... després ja ho veurem!!   

 

Comentaris

agraïment

fideuer | 10/10/2010, 16:22

Gràcies ¡

Gràcies a tu

camins | 10/10/2010, 17:40

Salut Fideuer, molts anys i bons.

IB3 ràdio

Camins | 10/10/2010, 19:22

Demà, dilluns 11 a les 10 hores podreu gaudir d'un debat sobre camins.
Una xerrada que promet ser interesant.

Re: Plogui o faci fred...

Garci | 10/10/2010, 20:27

Enhorabona a tots. Tant de bo per Pollença els tancadors de camins aprenguin alguna cosa del que ha passat per Manacor.

Camins

Joan Ramon | 10/10/2010, 20:38

Meam si és vera, però m'extranyaria.

Salut

Molt bé!!!

Joan | 10/10/2010, 21:19

Enhorabona a tots companys.

Re: Plogui o faci fred...

Pepe | 10/10/2010, 22:00

Enhorabona molt de polítics han d'aprendre de la vostra feina.

Enqüesta

Antoni Manuel Gorrias i Duran -fideuer- | 11/10/2010, 15:16

Al diari Ultima Hora fan una enqüesta per saber si manca una llei de camins VOTAU ¡¡¡

Ben fet

Tolo | 12/10/2010, 18:27

Enhorabona, ara toca planícia, diumenge a les 10.

Constitució

camins | 14/10/2010, 09:15

Gràcies a tots els que de s de les institucions també us heu implicat

Article 46 Constitució Espanyola: "Els poders públics han de garantir la conservació i han de promoure l'enriquiment del patrimoni històrica, cultural i artístic dels pobles d'espanya i dels béns que l'integren..."

SOU UNES BLEDAS

Tiapau | 06/12/2010, 11:32

Pero qui cullons sou vusaltres per negociar en s'Alamanot?. Quine es se llei?
Que i diu? Domes vos sabeu tira floteres y s'Alama le vos ha clevade be. S'a na sortit en se seva. Perque feseu un perell de excusions revindiquetives no vos done dret a negociar el trazat del que camins de sempre.
Tornau posar el camins des Fangar com estein, que he de hanar he voltar el quinto coño per culpa vostre y per un cami de cabres que no es pot pasar en ni mtb. i tot perque el diu s'alamanot. Ja heu sabie ell cuant va compra sa finca que havia els camins, per aixo li va sortir barate, i are en un perell de euros vos ha comprat.

Betsols

tiapau | 06/12/2010, 11:51

Sabeu cuans de camins pasen per davant ses cases i el propietaris no hei poren fer res? i are qui tengui un euro podra canviar el trazat del cami al seu gust? Sabeu cuants de camins tancats, llaurats o espenyats pels pagesos que tenan totes ses subvencions? Siii.. sou molt poetics, uuiii que s'alema le mos ha clevade pero heu direm de un altre manera. Are tos els senyorots le vos clavaran de aquesta manera. Lo unic que vieu de fer si es que volieu fer algo, era fer respetar se llei.

Enhorabona

joan | 06/12/2010, 13:19

Tipau, crec que amb aquests arguments, realment...

Enhorabona.

Gràcies

Camins | 06/12/2010, 13:29

Gràcies Tipua, per seguir aquest blog.

Salut

Re: Plogui o faci fred...

tiapau | 06/12/2010, 17:37

Mo afet asebre avui el guarde que no ma dejat pasar que hereu voltros que vieu negociat en s'alamenot. Anys rebent sempentes, insults y amagos de pedrades y voltros cuant a mollat un poc y ha donat uns doblers ha certes entidats per queda be, vos bajau el calÇons. Au venga venga.

Salut

camins | 07/12/2010, 11:09

Moltes gràcies per participar Tiapau.
Tots els punts de vista són respectables, però el que si està clar és que qui no va mouré un dit per obrir els camins va ser el senyor Pastor i la resta de l'equip de Govern, que és a qui corresponia. Per altre banda, donar més credibilitat a un Guarda, que a un conveni signat i reafirmat pel Ajuntament, no me sembla molt assenyat. De totes maneres, torna'm al matix, si s'incumpleix el conveni, s'hauria de denunciar.

Un altre cop, gràcies per segir el Blog.

Salut que no cansa.

acord es fangar? a favor de qui?

Bella | 02/02/2011, 19:18

Camí es Fangar
ACORD, A FAVOR DE QUI? ES LEGAL? NO HI HA UN JUDICI?
Per què no tenim la llibertat d’anar pels camins públics registrats a l’Ajuntament de Manacor? I si passen “a prop” de les cases, què passa? els propietaris han de respectar la llei, i el que no poden fer és tancar, i exigir-nos, que canviem la nostra ruta, i que vulguin que a més anem per altres camins estrets, amb vegetació a punt de menjar-se’l, amb costes per amunt i per avall. Els autèntics
camins abans si que hi podíem anar , passetjar amb bicicleta, i amb cadira de rodes. Així, tampoc molts d’usuaris d’ Estel de Llevant i d’Aproscom, hi poden anar. Es clar que els Eisenmann no volen que ningú vagi a la finca. I per què és construeix tant i tan gros al
Fangar? Hi ha pobles més petits! és part del preu a pagar?, i sobretot, per què, NO PODEM LLEGIR L’ACORD?, SABER QUI L’HA FIRMAT? VOLEM SABER SI NO ÉS UN EMBULL, i la veritat, pens fa mal olor. Només ho redactaren els advocats dels alemanys Eisenmann i els seus
assessors? Totes les publicacions als diaris, estava dirigida I escrita unilateralment pels advocats i assessors de relacions
públiques dels Eisenmann? . Per què tant obscurantisme? Es paper
mullat?. I l’Auntament, per què no fa res? I si la finca canviés de propietaris, seria igualment vàlid l’acord? I si és demostra que l’acord no és vàlid, haurà de pagar el Batle una multa mensual fins
que és tornessin a obrir?
Qui l’ha firmat? Dues parts?
El més segur, és que els Eisenmann han guanyat, i que tornen a tenir el control, i ja ho hi cap tipus de manifestació dins la seva
finca, a favor dels camins, i que ells no volen que mai ningú vagui a la seva finca, i que saben ben segur, que si anassin a judici, el perdrien. Per què haurien de firmar un acord, si tinguessin la certesa de guanyar un juicio? L’altre part, ¿?, podria ser que ens amagues alguna cosa? Qui és la mà negre?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb