Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Camí de Ternelles, camí dels pollencins.

camins | 19 Agost, 2010 11:38 |

Il·lm. sr. BatleJoan Crespí  amb D.I       i Joan Ramon Bosch  amb D.I         amb domicili a efectes de notificació al                         actuant en nom propi i en representació de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts,Compereixen  i exposen:          

   Que malgrat parlareu, en un moment donat, de demanar a la Plataforma Por Camins Públics i Oberts de Pollença documentació per poder fer front al plet civil, conseqüència de la demanda presentada per MENANI, titular de la finca confrontant amb el camí públic de Ternelles, no us heu adreçat formalment a dita plataforma.        

    Nosaltres, sabedors de la importància que té pel poble de Pollença la defensa dels béns públics, hem lliurat la següent documentació als serveis jurídics que defensen els interessos públics i municipals:

.-Informe del pèrit Sr. Antoni Manuel Gorrias i Duran, Pèrit en el contenciós dels camins del Fangar i en altres judicis i qualificat pel departament de Ciències de la Terra de la UIB com una de les persones amb més coneixements sobre els camins amb plet. El document té una extensió de 145 fulls i en el qual hi consten:

a)     12 documents verificats i rubricats pels directors dels arxius, que abasten des de l’1405 fins l’any 1901; de l’Arxiu Diocesà de Mallorca i de l’Arxiu Municipal de Pollença;  els quals demostren de forma inequívoca que la Cel·la de Pollença fou erigida amb diners de la Universitat de Pollença, mantinguda de forma secular per aquesta institució, així com  per la parròquia de Pollença.En els documents es confirma que a la dita ermita, després Oratori Públic, subjecte al dret canònic Tridentí, és pública, s’hi feien processons per fer prerrogatives, la Vila pagava les recomposicions del camí. Dita Cel·la sempre ha estat sota l’autoritat del bisbat.Desconeixem com un bé construït i mantingut amb cabals públics ha passat a mans privades (edifici, hort, alzinar i l’hort de Pollença) sense que hi hagi hagut adquisició alguna coneguda. Un bé del poble que ara no pot gaudir d’aquest patrimoni igual que del camí.

b)     24 documents rubricats pel director de l’Arxiu Municipal de Pollença que abasten des de l’any 1368 fins l’any 1844; els quals demostren de forma inequívoca la ubicació dels molins hidràulics de Ternelles i permeten la ubicació d’altres finques de forma exacta, molins que en la seva major part confronten amb el camí Reial de Ternelles i el Castell del Rei. 

c)     35 documents rubricats pels directors de ‘Arxiu Municipal de Pollença i del Regne de Mallorca; que abasten des de l’1472 fins l’any 1878; els quals demostren de forma inequívoca que nombroses finques confronten amb el camí Reial de Ternelles i al Castell del Rei. Totes les finques han estat ubicades des de la pròpia Vila fins l’Estret de Ternelles. 

d)     39 documents rubricats pel director de l’Arxiu del Regne de Mallorca; que abasten des de l’1764 fins l’any 1793; els quals demostren de forma inequívoca les nombroses finques existents  fins cala Castell que tenien per accés el camí Reial de Ternelles al Castell del Rei i a Cala Castell. 

e)     Documents rubricats pel director de l’Arxiu Municipal de Pollença que abasten des de l’any 1825 fins l’any 1988; els quals demostren de forma inequívoca la titularitat municipal del camí Reial de Ternelles i al Castell del Rei.                              

Pollença, 19  d’Agost de 2010.                                                         

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb