Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Carretera Vella de Lluc, 2010, tancat per desidia institucional.

camins | 06 Gener, 2010 19:48 |

                                                        COMUNICAT.

 

  Desprès d’anys demanat que sens fes arribar una copia del conveni de col·laboració entre la propietat de la finca de la Empeltada i el Consell Insular de Mallorca, conveni amb el qual justifica  la propietat de la finca de l’empeltada el tancament de la via pública de la carretera vella de Pollença a Lluc, podem dir que vist aquest conveni, considerem:

-         Que aquest conveni no va ser ratificat en cap moment pel plenari del Consell Insular de Mallorca, ni  publicat en cap Bolleti Oficial de les Illes Balear, per tant, no té cap validesa, més que l’acord entre uns particulars,  que en el cas dels representants d’institucions, constitueix una actuació irregular al nostre parer.

 

-         A més, les parts incompleixen el conveni, quan diuen que s’aprofitarà un tram del camí vell de Lluc, per tal de desviar el camí, quan es un fet comprovable que per tal de desviar el camí, el que es va fer és obrir una via inadequada, havent de tallar arbres, entre ells alzines (espècie protegida), desviant el camí per interessos pura i exclusivament particulars, dificultant el pas als vianants. A més, el propietari de la finca es va veure beneficiat per l’atorgació de subvencions del Consell Insular de Mallorca a la finca de l’empaltada, a nom de la societat rustic-rafal SL, aquesta societat va acumular del program Mallorca Oberta 52.988 euros (veuré BOIB 144 de 2005), 18.183 d’aquest per la finca de l’Empletada que tanca la carretera vella i el camí vell de Lluc. A més s’ha de dir que aquesta no consta inscrita, com el mateix conveni adjunt diu.

  

Per tot això no podem més que seguir demanant l’obertura d’aquesta via pública, així com la revisió de alguns convenis, que a més de promoure el tancament de vies públiques, han aportar doblers a les persones que tanquen aquestes.

Així mateix, hem de dir que des del Consell Insular de Mallorca no es pot dilatar més la recuperació de aquest camí, si es vol demostrar que es defensen des d’aquesta institució els bens de domini públic.

                                

                               PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

lamentable

Toni | 13/01/2010, 10:02

Vaja desengany, molts pensavem que amb un teòric govern progressista, la recuperació de vies clarament públiques seria una cosa inmediata...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb