Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Que en fan a Pollença del catàleg de camins?

camins | 03 Desembre, 2009 21:06 |

Vist que els següents camins inclosos dins el catàleg de camins de Pollença (amb la seva numeració adjunta) presenten algun tipus de problemàtica de pas: (1) Camí de Ternelles/camí de l'horta/camí del Castell del Rei i de Cala Castell.
(10)Camí de la Caleta d'Ariant.
(65) Camí vell del Far (A)
(82) Camí del Port de Pollença a Cala Carbó.
(110) Camí de Pedruixella Gran al Camí d'Ariant.
(104) Camí d'Ariant.
(115) Camí de la Cel·la
(116) Camí de cala Solleric.
(119)Camí a la Fortalesa de la Punta de l'Avançada.
(131) Camí Vell de Lluc (B)

A més del 17 camins més que quedaren pendents d'un expedient d'investigació:
 -  8 (89) Camí Llarg- (114) Camí vell de Pedruixella- (125) Camí de Can Cama-Roja/Camí de la Punta- (135 i 148) Camí de Síller a la Cala Sant Vicenç- (8) Carretera Vella de Lluc- (126) Camí Vell de Lluc (A)- (84) Camí de Can Rafalet/Camí de Can Barba- (85) Camí de Can Picassa- (53) Camí de Can Tirana- (61) Camí a Son Brull- (64) Camí del Moll del Patronet- (66) Camí de Ca n’Alordes- (77) Camí Vell de Bóquer- (78) Camí de Cal Peso- (87) Camí de Can Botana- (130) Camí Vell de Lluc pel Coll d’en Patró- (140) Camí Vell d’Albercuix a Formentor El Setembre de 2008 és va aprovar definitivament el catàleg, aprovació publicada al BOIB Número 153 de 30-10-2008, per tal de garantir un ús públic de aquestes vies, dins aquest acord hi havia l’inclusió d’aquest a l’inventari de béns locals, a dia d’avui hem de lamentar que: -         Més d’un any desprès tinguem almenys 27 camins del catàleg . Dels quals els disset pendents d’investigació, expedients que resten aturats. -         Que l’inventari de béns no a inclòs el catàleg de camins,fet que representa un incompliment de la llei de bases d’Entitats locals.

   

     -    També s’ha d’esmentar la carretera vella de Pollença a Lluc, inclosa dins l’inventari de béns del Consell Insular de Mallorca, i que roman tancada davant la passivitat d’aquest institució insular.

No entenem que desprès d’això, el Batle de Pollença no actuii davant aquest fet,  doncs els ciutadans veiem com des de el consistori no es garanteix el dret a l’ús públic de tot allò que sòn bens públics, i són els únics que sòn perseguits, i veuen els seus drets trepitjats,  quan es nega el dret ae transitar per vies d’ús públic.

Això nega a la nostre societat,  tan per la pèrdua de qualitat de vida als ciutadans que no poden gaudir d’una activitat sana i enriquidora , com és el caminar per llocs que ofereixen un interès paisatgístic i etnològic. Aquest fer és també negatiu per la tan parlada desastacionalització turística, que entre altres, ha d’oferir una oferta senderista adequada, i no un “via Crucis” de saltar barreres, trobar camins tancats...

Per tot això, és urgent una reacció de les nostres institucions en la defensa dels béns de domini públic i en particular de la xarxa de camins que actualment troba almenys 27 camins tancats o pendents d’un expedient d’investigació al municipi de Pollença.

                           PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb