Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

29 de novembre - Excursió al Camí Antic de Planícia

camins | 18 Novembre, 2009 09:30 |

Amics, amigues, coneguts i conegudes,

Dia 4 d’abril 2009, amb presència del President Francesc Antich, el Conseller de Medi Ambient i altres autoritats, s’inaugurà Planícia com a nova finca pública i s’obriren totes les barreres per tal de poder accedir-hi, entre elles les dues que hi ha en els límits de la possessió des Rafal, és a dir, es va poder arribar a la possessió pel Camí Antic de Planícia (el que també passa per Son Sanutges i s’Arboçar).

 

L’endemà, aquestes dues barreres es tancaren amb pany i clau i fins avui no s’han tornar a obrir impedint, per tant, l’accés a Planícia per un dels seus camins més tradicionals i coneguts.

Dia 3 de maig, la propietat des Rafal aturà a un grup d’excursionistes banyalbufarins que anaven per aquest camí i cridà a la Guàrdia Civil perquè els identifiqués, com així va succeir.

A finals de maig la Conselleria preparà i intentà obrir un nou accés a Planícia, per tal d’evitar passar per l’esmentat Camí Antic, cosa que no va aconseguir per les denuncies de diversos col·lectius.

El 29 de juliol, l’Ajuntament de Banyalbufar aprovà el Catàleg de Camins del terme municipal, considerant que el Camí Antic de Planícia que transcorre per les possessions de Son Creus, Son Sanutges, S’Arboçar i es Rafal, és públic.

A més, està perfectament documentat, i ningú qüestiona, que la propietat de Planícia és copropietària de l’esmentat camí que, com ja s’ha dit, continua tancat per les barreres de la propietat des Rafal.

Davant aquesta situació, 18 associacions i entitats de Banyalbufar han decidit reivindicar i demanar, una vegada més, el lliure accés i l’ús públic del Camí Antic de Planícia, CONVOCANT  i organitzant una excursió participativa pel proper diumenge 29 de novembre, com podreu veure en el cartell adjunt.

Tots junts farem una crida a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Ajuntament de Banyalbufar, perquè si en nou mesos (els que fa que Planícia és una finca pública) no han estat capaços de fer obrir les barreres des Rafal, això ja no és una qüestió de passivitat, sinó que frega la negligència.

Us esperam a l’excursió i us pregam que la doneu a conèixer.

Moltes gràcies !!!

A.C. Bany-Al-Bahar

Comentaris

camins

joan | 18/11/2009, 13:38

Alla ens veurem

salut

excursionisme

tolo | 18/11/2009, 14:54

Molt bona feina, ens veim allà.

Salutacions

Coanegra

Camins | 19/11/2009, 16:22

Penso que a Coanegra queda garentida la restricció a motos i Quands amb el Portell que hi ha, que impedeix el pas a vehicles.

tornada

Joan | 21/11/2009, 15:40

Algú saps a quina hora està prevista la tornada i finalització de l'excursió?

Salut i gràcies

tornada

Manel | 23/11/2009, 14:40

Estaria bé poder saber l'hora prevista de tornada, per els que venim d'0enfora, si algú en sap res, o podria dir?

Hora

joan | 25/11/2009, 10:24

Jo també tenc ganes daar-hi, a les 5 ja haura acabat creis?

Dinar

tomeuet | 26/11/2009, 07:43

A jo m'agradaría sebre que es aixó de 'dinar de pa a taleca' ...

Pa a taleca

Joan | 26/11/2009, 12:02

Es una expressió ancestral que es refereix a que per dinar cada un ha de dur lo seu, i per no dur-ho a les mans es du a la taleca, modernament substituida per la moxila.

hora tornada

Paco Albertí | 26/11/2009, 16:07

Bones tardes, els horaris prevists per l'organització són els següents:
10:30 Concentració a la Plaça de la Vila de Banyalbufar per fer els parlaments.
11:00 Sortida pujant pel Camí des Correu
12:00 Enllaç amb el camí Antic de Planícia, vora Son Creus-Son Sanutges.
13:00 Aturada a la barrera des Rafal.
13:30 Arribada a les cases de Planícia i fi de l'acte "oficial".
A partir d'aquest moment casdascú podrà fer-se el seu pla de tornada.
Salut !!

Planicia

Joan Ramon | 26/11/2009, 20:37

Moltes gràcies Paco, allà ens veurem.

Salut

PLANICIA

Paco Albertí | 01/12/2009, 18:44

Des de Banyalbufar volem donar les gràcies a tots els grups, col•lectius i persones que diumenge passat assistiren i participaren activament a l’excursió "a Planícia per bon camí...."

Esper que el resultat fos un jornada agradable per a tots i totes, tant com per els banyalbufarins va ser-ho tenir-vos al nostre costat.

Tan de bo que el darrer diumenge de novembre de l’any que ve, vos poguem tornar a convocar per celebrar que els problemes amb els camins de Planícia ja són “història”.

Salutacions i moltes gràcies pel vostre suport.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb