Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Ternelles i Cataleg a Pollença.

camins | 08 Setembre, 2009 11:01 |

En aquest any que ha passat, en la qüestió del camí de Ternelles hi ha hagut molts canvis. A l’aprovació definitva del catàleg de camins de Pollença el setembre de 2008 hi hem de sumar la gran excursió reivindicativa del dia 12 d’octubre de 2008 demanat l’obertura del camí per més de 600 persones.  Desgraciadament, en aquella  ocasió, la conselleria de Medi Ambient va impedir el pas, emparant-se en una protecció del medi ambient que en realitat només fa que facilitar el tancament d’un camí que a totes llums ha de ser d’ús públic.


Per alter banda la lluita legal de la propietat per mantenir tancat el camí va arribar a una sentència definitiva amb la sentència del Tribunal Suprem del 14 de maig de 2009. Aquesta sentència que ja no és recurrible i permet  aplicar la regulació aprovada tant per l’Ajuntament de Pollença com pel Consell de Mallorca. És a dir l’acord del consistori pollencí per regular el pas a 20 persones diàries de juny de 2006.

A més, el catàleg de camins municipal, aprovat per unanimitat, el camí consta com a públic amb una amplia documentació per certificar-ho. Per tant, no s’hauria de pagar per una cosa que és del comú. Però a l’hora de executar tots aquests acords l’Ajuntament sempre ha tendit a dilatar les decisions.

Les nostres institucions tenen la obligació legal de defensar el dret de pas dels ciutadans per la nostra xarxa de camins. Faran falta moltes més excursions reivindicant el pas pel camí? Haurà de ser la societat civil la que emprengui accions per recuperar el pas? El camí de Ternelles és un dels tants camins tancats actualment, tant per l’ànsia de privatització de molts propietaris com per la desídia de l’administració. Començar a actuar en un camí tan emblemàtic podria ser un bon punt de partida per restablir la legalitat i d’aquesta manera poder gaudir, tant mallorquins com visitants, del nostre entorn.

 

Comentaris

Re: Ternelles i Cataleg a Pollença.

Garci | 08/09/2009, 12:48

Aquest escrit me sona!

Bona feina i endavant!

Salut

Joan Ramon | 08/09/2009, 14:06

Ho crec que et sona,
Salut

Re: Ternelles i Cataleg a Pollença.

Pepe | 08/09/2009, 21:01

Què podem esperar de l'equip de govern quan va votar en contra de demanar un informe jurídic als tècnics municipals per saber si es pot fer o no un decret de batlia per llevar les barreres.

camins

Camins | 09/09/2009, 07:15

També és cert.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb