Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Carta oberta al Senyor Peter Eisenmann

camins | 20 Juny, 2009 22:09 |

Senyor Eisenmann,

Vistes les seves declaracions a la premsa de fa uns dies, lo mes clar que li podem dir es aqueixa expressió tan nostra que diu:

Vostée és beneit o sen vol riure de noltros?

Deixant el tema dels camins a banda, que ja segueix el seu propi camí, mai mes ben dit, sia per la via de l'acord o per la judicial, el nostre escrit es centrarà únicament en el que va dir a la premsa (o la premsa va dir que voste havia dit) sobre les obres d'Es Fangar, que totes son legals i que no han construit res nou, nomes arreglat cases i construccions velles.

No entrarem a discutir si tot es legal o no, ja que això es un concepte jurídic, que decidiran els jutges si alguna vegada la fiscalia es decideix a presentar el cas als tribunals, noltros, com que no som juristes, ens limitarem a parlar dels fets.

Si vostée és sincer quan diu que no s'han fet construccions noves, aleshores es beneit i els seus col.laboradors l'estan enganant, i si coneix la veritat, aleshores s'en vol riure de noltros.

Per si realment no els coneix, vet ací els fets:

Abans de sol.licitar  cap llicència d'obres, el seu arquitecte va fer un informe esbiaixat que va dur a una notaria de Palma. Bassantse en aquestes declaracions esbiaixades, el notari va fer un acta i això es va inscriure al registre de la propietat de Manacor. A partir d'aquell moment, el registre de la propietat no reflectia la realitat física de la finca descrita.

Bassant-se en una nota registral que no reflectia la realitat (no sabem si això es legal, com ja hem dit abans, és cosa dels tribunals) vostes presentaren un projecte per restaurar unes edificacions inexistents. L'Ajuntament de Manacor, amb una celeritat impropia del departament d'urbanisme, amb pocs dies va tenir tota la documentació i tots els informes tècnics a punt, la veritat es que els informes no els degueren dur gaire feina, perque comque vostes no presentaren fotografies de les construccions que no existien...

Be, tornant al departament d'urbanisme, ho varen tenir tot a punt tan aviat que justament quan es reuní la comissió de govern el senyor Batle no hi era, i va haver de firmar el senyor Batle accidental (no els recorda res això?).

Amb el projecte aprovat començaren a fer unes obres que evidentment no eren les que amparava la llicencia, perque en uns casos no hi havia res a reformar (Torrent de Ses Piques), en altres feren ampliacions sensa llicència, en altres casos en que si hi havia construccions, amb un permis de reforma les demoliren totalment i després feren una nova construcció a un lloc diferent...

Noltros, veient el que passava, i per facilitar les coses al servei de disciplina urbanística, que no te temps per tot, comunicàrem la situació a l'Ajuntament, que malgrat no ens fes tot el cas que ens hauria agradat, va fer algunes actuacions , obrint uns expedients d'infracció urbanística que no sabem on han anat a parar, el que si sabem es que un funcionari del departament d'urbanisme va fer un informe sobre algunes d'aquestes infraccions, i entre altres coses deia que l'obra era il.legal i il.legalitzable, o sia, que xerrant clar s'havia de tomar.

Aleshores Senyor Eisenmann, si voste no coneix aquests fets, els seus empleats s'en riuen de voste, el prenen per beneit, i si voste els coneix, aleshores s'en vol riure de noltros.

Plataforma Camins Públics i Oberts

Comentaris

Re: Carta oberta al Senyor Peter Eisenmann

Pepe | 21/06/2009, 08:17

Una història edificant, una més, de la relació especial entre els que es diuen servidors "públics" i els poderosos.
Faria falta un exèrcit de fiscals per posar ordre a aquesta illa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb