Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Ternelles, els voltors es queixen dels senderistes?.

camins | 12 Juny, 2009 05:38 |

Després que el Consistori pollencí aprovés una proposta de regulació clarament restrictiva (màxim de 20 persones dia), i fos ratificat i publicat tot això al BOIB núm. 121 de 26-08-2006), el camí de Ternelles continua tancat i regulat per la propietat de la finca, ni tan sols es compleix l’acord que va aprovar el mateix Ajuntament. Certament Ternelles és un paratge magnífic, però no té sentit que sigui l’indret més ultraprotegit de Mallorca.

Des de la plataforma hem pogut comprovar com en arribar a la barrera de la finca de Ternelles, els guardes tenen instruccions de la propietat de permetre el pas només a gent de Pollença, la gent de fora de Pollença, segons els guardes, han de sol·licitar-ho prèviament a la fundació March, sempre i quan no hi hagi la senyora a la finca (paraules textuals), en aquest cas no permeten l’accés per un camí classificat pel PGOU de Pollença com a camí públic per a vianants, fet ratificat pel Tribunal Suprem en sentència de setembre de 2001.

La Conselleria de Medi Ambient, l’Ajuntament de Pollença i el Consell Insular de Mallorca són institucions que han de treballar pel bé comú, per als ciutadans, i per tant, han de garantir el pas pel camí, no obstruir-lo.

Dir que en el BOIB núm. 153 de 30-10-2008 es publicava l’aprovació definitiva del catàleg de camins de Pollença, que reconeix la titularitat pública del camí de Ternelles.

El sorprenent ha estat comprovar que després de tan exagerades restriccions, la finca de Ternelles entrava dins els vedats de caça major del municipi de Pollença, a més, alguns excursionistes s’adreçaren a membres de la plataforma per queixar-se de com pel camí vell del far,  es caçava molt a prop de la gent que transitava pel camí, veient i sentint els trons a pocs metres d’ells. Vàrem adreçar un correu electrònic al Punt d’informació de Medi ambient del Govern Balear pia.dgqal@caib.es per tal de demanar com era possible que es limités a 20 persones/dia el pas per un camí, i per altra banda es permetés la caça major dins la finca.

La resposta del senyor Bartomeu Seguí Campaner, cap del Servei de caça de la Direcció General de Medi Forestal i Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, ens ha semblat poc afortunada. Segons ell tot es fa de forma correcta i, a més, la Conselleria no regula l’accés a propietats privades. Explica que els plans tècnics de caça no poden ser divulgats atès que contenen dades personals. Podrien tenir un document marc on les dades personals poguessin ser obviades, no?

Camí vell del far propietat privada?  Un camí fet per l’administració pública?I el pas a Ternelles que no era regulat pels guardes de la Conselleria de Medi Ambient que impediren passar 500 excursionistes pacífics el 12 d’octubre de 2008? Si la Conselleria no regula l’accés a propietats privades, què feia impedint el pas per un camí públic?

Per acabar comenta que des de la Conselleria no contemplen els senderistes com una amenaça per als voltors, així doncs, per què restringir el pas d’una manera tan excessiva als excursionistes?

Des de la Plataforma pro camins públics i oberts només podem concloure que no entenem com els excursionistes, que sempre han mostrat el seu respecte envers la natura, són tractats com un perill per a aquesta  per part de l’administració.                  

                  PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

Re: Ternelles, els voltors es queixen dels senderistes?.

Emilio | 16/06/2009, 07:48

El nº de excursionistas no es exacto. Son 20 diarios entre los meses de septiembre y diciembre. Y siempre que no esté la "señora". Lo volveré a intentar en octubre y "presiento" que el día que solicite coincidirá con alguna estancia de la señora.

Ternelles SL

Joan | 16/06/2009, 14:14

De fet, la veritat és que ni 20 ni 30 tindria sentit.
Senzillament es tracta de fel el joc a la família March.

Camins publics oberts

Toni | 17/06/2009, 12:24

Molt poc compromis per defensar els bens públics per part dels polítics, quina decepció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb