Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

El voltors i l'excursionisme.

camins | 23 Maig, 2009 11:42 |

Caça Major a Ternelles. La possessió dels March al municipi de Pollença va camí de convertir-se (si no ho és ja) en un vedat per caçar cabres amb rifle. Mentrestant, el trànsit d’excursionistes per aquest indret al nord de la Serra de Tramuntana continua patint greus restriccions, que freguen la prohibició.

Puig Gros de Ternelles, impossible!!! Castell del Rei, impossible!!! I tot això per què? perquè el senderista és un ser perillós i molest per al voltor negre, per a la perpetuació de la seva espècie i per a a la seva correcta i tranquil·la nidificació. El rifle, el tro i la bala no ho son. Fins i tot, podriem pensar que la seva presència harmoniosa estan en perfecte sintonia amb l’entorn. Més que el desagrable excursionista. Ha passat a Formentor i podria passar també a Ternelles.

Sembla que algú s’ha begut l’enteniment. L’excursionisme ha estat i és el bessó de l’ecologisme. Només cal recordar que gairebé els mateixos que redactaren els primers estatuts del Grup Excursionista de Mallorca també hi eren al darerre dels del GOB. Corria l’any 1973, i molts sembla que ho han intentat esborrar de la memòria col·lectiva.

 Aquests dies una ciutadana va demanar a la Conselleria de Medi Ambient com es pot saber per on pot caminar tranquil·lament al municipi sense perill que et peguin un tro. El Punt d’Informació Ambiental li va respondre que el calendari de vedes, es publica cada any i que les de la pròxima temporada es publicaran pròximament.

Com ens ha sugerit pensam que seria bona idea fer consultes al mateix
organisme; Punt d’Informació Ambiental (PIA) pia@dgqal.caib.es perquè al manco tenguin constància del que molesta i com pot ser de perillós caminar amb caçadors pegant trons vora els camins.

Comentaris

Re: El voltors i l'excursionisme.

Pepe | 23/05/2009, 16:37

Ja he enviat el meu correu al Punt d'Informació Ambiental (PIA) pia@dgqal.caib.es

Benvolguts

Sóc un pollencí al que li agrada caminar tranquil·lament, darrerament amb la proliferació de vedats de caça major al municipi no sent més que trons quan vaig de passeig.

Voldria saber per què la seva conselleria dona preferència als caçadors davant els senderistes?

Em diuen que el meu Ajuntament no és capaç de aconseguir consultar els plans tècnics dels vedats de caça i voldria saber quina és la raó d'aquest secretisme ?

Voldria saber per què nosaltres no podem podem caminar pel camí públic de Ternelles i si pagam 6.000 euros per matar una cabra si que podem?

Volem saber per què un senderista és més perillós pels voltors negres que un caçador?

Atentament.

José Luis García Salvador

camins

camins | 23/05/2009, 22:13

Bona feina, meam si almenys veuen que no es poden fer segons quines endemeses.

Ternelles SL

Joan Ramon | 24/05/2009, 18:01

jo avui també he enviat una serie de preguntes, meam com es pot justificar que a Ternelles no pasin senderistes pels voltors i si pugui fer-si caça major.

Planici

planici | 28/05/2009, 14:53

Quelcom inventat és quelcom que mai no ha existit. L’historiador Tomàs Vibot ho ha deixat ben clar en l’article de Carme Ruiz de Galarreta al diari Última Hora (pag.33 de Part Forana, 27 de maig de 2009). A ran de la compra de Planícia (Banyalbufar, Mallorca) per part del Govern de les Illes Balears, la carretera vella d’aquesta possessió emblemàtica pel seu patrimoni etnològic i natural importantíssim té un ús públic irrenunciable. Això és així. Idò, per què en renuncia a ell el seu actual propietari i gestor? Per què la Conselleria de Medi Ambient no s’imposa i fa valer els seus drets, que són els de tots, legítims sobre l’ús públic, de tots, sobre el camí. Per què es fa una tudadissa de doblers públics en cercar una solució inventada?

Quan el Consell de Mallorca dissenyà la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) ho tenia clar, l’etapa 3 d’Estellencs a Esporles havia de passar pel Rafal i Planícia, que era per on discorria el camí, tant el vell que connecta amb Banyalbufar com el que per la part d’adalt li dóna continuïtat. Ara, emperò, i després de nombrosos litigis perduts per l’Ajuntament de Banyalbufar, l’administració autonòmica fa mablbé el dret d’ús públic de TOTS els camins que li atorgua la compra de Planícia. Per la qual cosa, Medi Ambient crea un camí inexistent per substituir l’autèntic i original.

Continuarà…

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb