Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Conveni des Fangar.

camins | 16 Maig, 2009 13:38 |

Balears | Part Forana

Acord entre el Fangar i els Pro Camins Oberts

La plataforma i la propietat de la finca de Manacor firmen un conveni que permet passar per la Plana amb una petita modificació: el manteniment de la titularitat pública de tots els camins de l’ANEI i el caràcter privat de la via davant les cases


Guillem Mas |
Finalment s'hi imposà el seny. El litigi entre la plataforma Pro Camins Públics i Oberts i la propietat del Fangar ha acabat amb la subscripció per part de les dues parts d'un acord històric que permetrà conjugar el dret de pas pel camí públic de la Plana i el caràcter privat de la via que passa per davant de les edificacions de la finca. La resta de vials de l'interior de l'ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès) mantindran la seva titularitat pública.

Aquest conveni suposarà la retirada del plet que mantenen als jutjats l'Ajuntament de Manacor i l'entitat Finca d'es Fangar SA, en el qual el Consistori reclamava, a través de la plataforma, la titularitat pública dels camins de la finca. Cal recordar que el pacte manca de validesa legal fins que l'Ajuntament de Manacor no comuniqui el seu suport a la resolució, que serà inapel·lable.

Les negociacions s'han dut a terme durant els darrers dos anys. Les contínues manifestacions convocades per la plataforma van forçar un canvi d'actitud de la propietat que ha acabat en un acord satisfactori entre les parts. El portaveu del grup reivindicatiu, Sebastià Gaià, es mostrà molt content "per aquesta rectificació i perquè entre tots hem aconseguit un bon consens per al poble de Manacor".

Compensacions

Així, el camí de la Plana sofrirà una petita modificació: uns 200 metres passaran per la partió de la finca per al seu ús públic, que no estarà exempt de compensacions per als ciutadans del municipi manacorí.

La propietat del Fangar cedirà a l'Ajuntament de Manacor uns 200.000 metres quadrats, devers 27 quarterades, d'una zona de pinar perquè siguin destinats a usos ludicoesportius. A això s'ha d'afegir la donació de 50.000 euros a l'associació Aproscom -que treballa per a la inserció de persones amb discapacitat- i de 50.000 euros més a l'entitat Estel de Llevant -la finalitat de la qual és millorar les condicions de vida dels afectats per malalties mentals. A més, la propietat vol assumir els costs del plet que té interposat contra el Consistori de Manacor.

D'altra banda, membres de la plataforma acusaren el regidor de Policia, Antoni Sureda, d'incomplir una sentència de 1966 que obliga la seva família a tenir uns camins oberts devora el Fangar. En concret, es tracta del del Torrent de les Piques. L'acord també ha permès la recuperació del camí de Marina, documentat fins al segle XVIII.

Comentaris

Camins públics tallats

Tomeu | 16/05/2009, 20:02

Ara cal lluitar perquè el tren no talli moltas de camins públics. I perquè no s'hagin de construir 40 km de camins de nova creació

camins

camins | 17/05/2009, 10:44

Jo crec que també cal lluitar perque més de 500 camins públics que están tancats arreu de Mallorca s'obrin.

Salut

A trabellar Polítics

Joan | 20/05/2009, 09:08

Seria convenient pens jo que les institucions comencesin a defensar els camins públics que esta´n tancats, i no hagui de ser la societat civil, que els paga mitjançant imposts la que fes la feina dels que cobren per defensar els béns públics,
Polítics, menys "paripe" i més trebalalr pel interès general.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb