Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Excursió a Ternelles.

camins | 09 Abril, 2009 08:54 |

                                            El pas dels Pescadors.

 Una excursió diferent que ens pot dur als mateixos indrets que els anteriors, i que ens pot estalviar haver de passar la barrera tancada amb el guarda de seguretat damunt un camí públic, és la del Pas dels Pescadors. 

Durant molts anys, quan les barques encara no disposaven de motor, era molt freqüent que els pescadors aprofitessin els camins que enllaçaven les cales per dur el peix a vendre, per anar a cercar queviures o fil de xarxa... mentre els altres prosseguien la tasca un parell de dies més. La millor manera per a aquests pescadors d’arribar des de Cala Castell a Cala Sant Vicenç, i des d’allà al Port de Pollença pel Coll de Siller, era emprar el Pas dels Pescadors.L’excursió comença per un camí situat a l’esquerra a uns 100 metres abans d’arribar a Cala Barques. Des d’aquí ens endinsarem per un camí de terra que travessa un bosquet. Seguirem el camí fins arribar a uns túnels construïts als anys 40 del segle passat. En arribar al tercer túnel el camí desapareix i ens hem de guiar per les fites. Aquí l’excursió es complica una mica. El camí segueix pujant i vorejant els penya-segats fins arribar a uns pins grossos que ens serviran de referència per tal accedir al pas. Cal dir que aquesta baixada no és apta per gent amb vertigen, doncs pot impressionar, i fins i tot esglaiar, gent amb aquest tipus de problemes. Les vistes des d’aquest lloc són espectaculars: a una banda tenim la Cala Sant Vicenç i la península de Formentor, i a l’altra la finca de Ternelles, el Castell del Rei i Cala Castell. Un cop passat el Pas dels Pescadors iniciarem la baixada cap a Cala Castell.  La dificultat de l’excursió és més elevada que la que va pel camí de Ternelles ja que el recorregut transcorre per camins de terra al principi i així com anam ascendint cap al pas trobarem caminois amb fites. La durada aproximada fins a la Cala serà d’unes tres hores.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb