Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

La carretera Vella de Lluc i la desidia del Consell Insular de Mallorca.

camins | 21 Març, 2009 05:58 |

La Carretea Vella de Lluc, quatre anys i mig de denúncies per reclamar pas lliure per un camí públic.  

 

A Mitjan Desembre de 2005, un grup de pollencines i pollencins ens vam reunir per tal de demanar a l’Ajuntament de Pollença que actués davant el tancament de un camí clarament públic com és la carretera vella de Lluc, així la carta de Nadal que escriguerem des del que a esdevingut una secció de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts al municipi de Pollença, que s’afegia així  a la ja constituïda a Manacor, era el demanar a l’Ajuntament que garantís el lliure pas per aquesta via.

Notícies de premsa, declaracions d’intencions... es succeïen, però el camí seguia tancat, així vam decidir convocar la primera excursió per reivindicar el pas lliure per aquesta carretera el 7 de Maig de 2006, excursió que congrega prop de 500 persones .D’aquí vam tenir  el primer moviment en forma de Decret de Batlia del que en aquells moments era Batle, el senyor Joan Cerdà, però aquest decret va quedar en paper banyat i la carretera vella de Lluc continuà tancada en diversos trams, només a la finca de Muntanya, a Escorca, els accessos s’obriren. Mentre tant, a la finca de Binifaldo, finca del govern Balear, els accessos es mantenien tancats, a Pollença a dia d’avui sens continua sense contestar si les finques confrontats amb la carretera vella de Lluc tenen cap tipus de llicència per fer aquest tancament, fet que a provocat que haguéssim de fer algunes demandes a la fiscalia de medi ambient per la manca d’actuació del Batle i Regidor d’Urbanisme.

L’any passat, desprès de seguir en les nostres reivindicacions, que no han estat exclusives d’aquest camí, sinó d’altres al municipi de Pollença que presenten la problemàtica de pas, en aquells moments ens trobàvem a més que una de les persones que tancaven el pas a la carretera vella de Lluc era el Batle, el senyor Tomeu Cifre Ochogavia. Vam tornar convocar una nova excursió reivindicativa, en aquest cas el 22 d’Abril de 2007, amb una bona participació com en l’anterior, en aquest cas el Consell Insular de Mallorca va decidir incloure dins el seu inventari de bens la carretera vella de Pollença a Lluc, i posteriorment iniciar la delimitació d’aquesta, per tal de contribuir a l’aclariment de la seva titularitat pública, documents de incautació dels terrenys, treballs topogràfics, documentació arxivística de que la carretera vella pertanyia a la Diputació provincial, actes de plenari municipal en que s’acorda  transferir aquests terrenys a la diputació, documents que declaren l’inclusió d’aquest carretera dins el pla nacional... tot això i esperam que el Consell Insular actuí definitivament per preservar un bé públic, i per garantir el lliure pas,  així , per tal de recordar que esperam solucions a aquest fet, el  27 d’Abril de 2008 tornàrem convocar una excursió per la carretera vella de Pollença a Lluc.

A més cal dir que al BOIB núm 187 de 18 -12- 2007 es va declarar aquesta carretera Tiltularitat del Consell de Mallorca. Des de La Plataforma Pro Camins Públics i oberts, a més de les diferents associacions que l’integren i donen suport, així com des de la societat civil, reclamem a les institucions que defensi el que és de tots, i no que no deixin sols als  ciutadans en la   defensa  dels béns i patrimonis públics.  

 

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

BONA FEINAAAAAAA

Toni gaballí | 23/03/2009, 15:06

Enhorabona per la vostre feina al·lot, ànims i endavant.

Que el que ès de tots no s'hoha de quedar un "barru" malsofrit.

Enhorabona i endavvant, si heu de manester firmes i ajudes, contau amb mi.

Molt bé

Joan | 23/03/2009, 15:07

Això és diu, davant uns polítics figaflors, una societat civil valenta.

molt bé

Jordi | 23/03/2009, 22:57

Enhorabona joves, segui així que la raó està amb vosaltres,

usurpació de camins

Jordi | 25/03/2009, 12:56

Fa rialles el usurpador del camí, i propietari de la barrera de l'Empeltada, quan diu que denunciara per robo, deu ser l'´´unic ciutadà de Mallorca que no sap on ès la barrera juas juas
I que no sap que per considerar-se robo, el jutge haurà d'interpretar que hi ha ànim de lúcre? I aquí l'únic que s'ha lucret d'un bé públic ha sigut ell, ususrpant un camí?
I ès un delicte que pot ser creu segons el còdig civil? PEr això no deu voler que es faci un judici civil? Permi pel que se el judici civil el tindrà, ja que molts ciutadans volen presentar una demanda.

Moció Catàleg de Camins d'Artà

Els Vreds-Esquerra d'Artà | 30/03/2009, 08:31

Pròxima nova discussió i aprovació, si s'escau, de la moció presentada per Els Verds-Esquerra sobre l'aprovació del Catàleg de Camins d'Artà. Sessió ordinària del Ple de dia 31 de març de 2009, a les 18 h.
Salutacions,
Guillem Caldentey

camins

Joan Ramon | 30/03/2009, 18:58

Enhorabona per la tasca, meam si aquesta vegada s'aprova un catàleg que ès d'interès general.

Salut

Moció rebutjada per segona vegada

Els Verds-Esquerra d'Artà | 01/04/2009, 06:35

Hola caminaires,
Informar-vos només que ahir l'equip de govern (4 vots d'UM + 3 vots del PSOE) va tornar a rebutjar la nostra moció, que va rebre el suport de la resta dels partits, a l'oposició (5 vots, dos del PP, 2 de UIA i el meu).
El senyor batle, Rafel Gili, va tornar a esmentar la feixuga càrrega de feina del gabinet d'Urbanisme com a motiu del vot en contra, per molt que aquest sigui un argument poc vàlid, i no obstant votàs també novament en contra de la delegació de les competències sobre disciplina urbanística en l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca (APLUTM); he de dir que, per part seva, es va tornar a formular el compromís d'engegar l'aprovació aquesta legislatura...
En fin.
Salutacions ben cordials,
G. Caldentey
regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà

Trist

Joan | 02/04/2009, 14:46

No defalliu una mica trit que l'equip de Govern amb el PSOE faci aquest "paperot"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb