Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Tancament il·legal del camí de Alaro a Lluc (article Ultima hora 19-01-2009)

camins | 23 Gener, 2009 21:23 |

Cuatro barreras impiden el paso por el antiguo camino de Alaró a Lluc, de titularidad pública
Los ecologistas exigen al Ajuntament la apertura de la vía, incluida en el catálogo municipal desde finales de los noventa

MARGALIDA RAMIS

«Ninguna barrera debería impedir el paso en los caminos públicos de la Isla». Con estas palabras denuncia el portavoz de Gadma, Bernat Fiol, las barreras que impiden el paso por el antiguo camino de Alaró hasta Lluc, ruta en la que existen hasta cuatro barreras que los excursionistas deben saltar. Ante esta situación, Gadma exige al Ajuntament d'Alaró que «agilice el procedimiento para la apertura del camino lo antes posible». «Y si no, que actúe el Consell», añaden los ecologistas, quienes lamentan que «es una injusticia que los ciudadanos tengamos que saltar barreras para pasar por un camino público».

Asimismo, Gadma recuerda que el camino viejo que conduce de Alaró hasta Lluc es un camino público que, a finales de la década pasada, cuando se aprobó el catálogo de vías públicas del municipio, se incluyó en dicho documento.

Por otra parte, los ecologistas instan a las administraciones a llevar a cabo una investigación para averiguar quiénes han colocado las barreras, al mismo tiempo que piden «responsabilidades» por los hechos. Además, lamentan el hecho de que «seguramente quienes han colocado las barreras es porque no quieren que la gente pase libremente por aquí y tampoco se pueda ver todo lo que han hecho por esta zona». Desde Gadma recuerdan que este camino «se pudo transitar en coche hasta mediados de los años setenta, cuando las posesiones de Solleric cambiaron de propietario». En este sentido los ecologistas lamentaron que «el cambio de propiedad de la finca provocó la privatización del camino»

Asimismo, los ecologistas aseguran: «Nos reservamos nuestros derechos y del mismo modo que alguien ha colocado las barreras en un camino público, nosotros podemos quitarlas».

En cuanto a la recuperación de la vía, Bernat Fiol asegura que «todavía en algunos tramos se conserva el empedrado original del camino». En este sentido, insta al Consell de Mallorca a su recuperación, así como estudiar la posibilidad de incluirlo en la Ruta de Pedra en Sec. Gadma considera que este camino supone una alternativa de acceso a pie hasta Lluc que se debería potenciar como una ruta, «aunque en ningún caso se debería masificar». Además, los ecologistas consideran interesante la compra de las fincas próximas al camino de Font Figuera y Oli Clar por parte de la Administración «en caso de que se alcanzara un acuerdo».

Comentaris

Moció del PSM

Alex | 07/02/2009, 20:25

El regidor del PSM al Ajuntament de Alaró Mateu Marcús va presentar al darrer ple dia 29 de gener una moció demanant que es permeti el lliure pas de persones per aquest camí. Es va aprovar per unanimitat.

Camins

camins | 09/02/2009, 06:26

Bona feina, meam si ara s'actua en aquest sentit.
Desgraciadament hi ha massa acords de plenaria a firerents Ajuntaments que s'estan incomplint.

Camí de Alaró a Lluc

Alex | 27/03/2009, 13:18

Ahir horabaixa me va sorprendre positivament el trobar que les dues primeres barreres del camí ja s'han modificat per permetre el pas de vianants.Esperem que continuin amb les altres.

Camins

Joan Ramon | 27/03/2009, 15:24

Bona feina doncs, i enhorabona.

Camí de Alaró a Lluc

Alex | 27/04/2009, 18:58

Idó si, la darrera barrera que hi havia tancada esta oberta des.de la Marxa de Regularitat del GEM, tan sols queda un caramull de somiers rovellats que no impedeixen el pas.
També han tallat un pí que havia caigut enmig del camí.

camins

joan ramon | 01/05/2009, 15:47

molt bona feina, enhorabona.

Salut

Re: Tancament il·legal del camí de Alaro a Lluc (article Ultima hora 19-01-2009)

Marc | 18/05/2009, 11:15

Una vergonya que Gadma continui recaudant "ecodiners" fent d'intermediari entre veins i ajuntaments, és a dir, guanyant socis denunciant. No he vist cap esforç de Gadma per aturar la construcció d'hotels a la costa, aquest és un tema que hauria d'aparèixer més a l'Ultima Hora, si aquest fos un periòdic professional.

Medi Ambient

Joan Ramon | 20/05/2009, 08:20

Pens Marc que si ho vols denunciar ho pots fer, no crec que puguís demanar a Gadma i menys a un blog que no és seu, que faci el que tu no fas.
és una oponió personal evidentment. Cansa molt això de veuré com s'ataca a les associacions que treballen en pro del medi ambient, per no reivindicar més, quan la responsabilitat de la mala gestió dels nostres recursos és de les institucions.
Senzillamnet ho trob una mica ridicul.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb