Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Més notícies aprovacio del catàleg.

camins | 29 Setembre, 2008 09:42 |

Pollença aprueba el catálogo de caminos públicos tras dos años y medio de trámites
Reconoce la titularidad pública del Camí de Ternelles y acuerda investigar el trazado de nueve vías todavía dudosas ELENA BALLESTERO. Ultima Hora.

El pleno de Pollença aprobó el jueves por la noche después de dos años y medio de tramitaciones, el catálogo de caminos públicos del municipio que incorpora novedades importantes, entre otras, el reconocimiento por primera vez de la titularidad pública del camí de Ternelles y la recomendación de abrir expedientes de investigación que determinen con exactitud la titularidad y el trazado de otras polémicas vías como el camí vell de Pollença a Lluc, el camí de Síller al Coll de Síller, el de Síller a la Cala, el camí de la Rafal, el camí Llarg, el camí vell de Pedruxella, camí de can Cama Roja o el camí de Formentor a Cala Murta.

El alcalde, Joan Cerdà, explicó que la aprobación de este catálogo ha sido un proceso largo que no ha llegado ni mucho menos a su final. «Comenzamos un nuevo recorrido; en el año 1991 el Ajuntament tuvo la valentía de aprobar un nuevo planeamiento consciente de que supondría enfrentarse a numerosos contenciosos y yo espero que igual que entonces los consistorios siguientes mantuvieron la idea inicial, los que vengan en el futuro también mantengan el acuerdo que hoy se aprueba y el espíritu de este Consistorio».

El catálogo de caminos de Pollença comenzó a redactarse en el año 2001 por técnicos de Fodesma. En el año 2003 aquél texto original entró en el Ajuntament aunque no se aprobó inicialmente hasta el año 2005. En esa fecha el Ajuntament de Pollença decidió remitir de nuevo el texto al Consell para que fueran los propios redactores del catálogo quienes informaran sobre las alegaciones presentadas y no regresó al Consistorio hasta junio de 2006. Desde entonces hasta ahora el Ajuntament estaba a la espera de los informes técnicos municipales, sometido a la presión de la opinión pública liderada por la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, especialmente activa en el municipio y que ha liderado en los últimos tiempos toda una campaña de sensibilización y denuncia contra el cierre de caminos públicos reconocidos.

Las excursiones reivindicativas, especialmente en el camí vell de Pollença a Lluc, pero también en otros como el camí de Síller o el de Ternelles (hay una próxima excursión prevista para el 12 de octubre), son buenas pruebas de la repercusión social de este asunto.

El portavoz de la plataforma en Pollença, Joan Ramon Bosch, presente ayer en el pleno, mostró ayer un sentimiento agridulce. «Han alargado mucho la tramitación para aprobar lo que tenían hace dos años y medio. Si lo que se hace es abrir un expediente de investigación de lo que consideran que no está claro, se podía haber abierto entonces. No todo es negativo, es importante que se apruebe el catálogo».

Esperam que a l'excursió del 12 d'Octubre a  amb sortida a les 10 15 del matí des del Pont Romà, a Pollença, ningú ens vulgui impedir el pas per un camí públic, que està inclós dins el catàleg de camins de Pollença.

Comentaris

camins de Gènova

Joan Aguilera hermida | 18/10/2008, 20:19

Bon vespre a tots, som Joan Aguilera de l'Associació de Veïns de Gènova i hem decidit contactar amb vosaltres per a compartir uns temes que ens afecten i estan relacionats amb camins del nostre barri i que nosaltres considerem públics, malgrat que hi hagi gent que intenta, a traves de moviments urbanístics, especulatius i fins i tot amb accions de certa màfia, fer-los seus i privatitzar-los.
Ens agradaria poder exposar-vos el tema i sentir la vostra opinió al respecte.

Salut

Camins | 19/10/2008, 16:17

Dia 14 de Desembre tenim l'excursió de es Fangar, Son Macia (Manacor), sinó, podeu enviar contacte a l'adreça electrònica publics.i.oberts@gmail.com

Salutacions

es fangar

maria aina | 17/11/2008, 17:47

de moment no he rebut la convocatòria de la plataforma.
Mª Aina

Bona feina .....

Sebastià Escalas | 21/11/2008, 15:39

solicit que me eviseu gràcies

plataforma

ana | 15/04/2009, 17:14

qui em pot donar un email o tel. de sa Plataforma Pro Camins Oberts?
Tenim un problema amb un camí particular i volía sebre els nostros drets. Gracies

adreça

adreça | 16/04/2009, 21:32

veig que a dalt hi ha una adreça de correu. Publics.i.oberts@gmail.com

Camí Públic Gósol (Lleida)

Margarida Solé | 02/06/2009, 19:06

Tenim una problemàtica amb unes actuaciones de modificació i tancament de camins públics per part d'un veí. Des del setembre ho estem notificant mitjançant escrits a l'Ajuntament i no obtenim cap resposta. La seva tàctica és deixar passar el temps. Amb aquestes actuacions queden moltes finques, a part de les nostres, sense accés. Tenim un informe pericial redactat i signat per un dels millors perits de pericia caminera de Catalunya on justifica la titularitat pública d'aquests camins. També tenim actes de manifestacions de veïns-testimonis passat per notaria. Us agrairiem ens poguessiu indicar quins passos seguir, o a quines institucions públiques ens podem dirigir perquè l'Ajuntament faci la seva feina, i no arribar als Tribunals.

Gràcies

LLeida

Joan Ramon | 03/06/2009, 08:44

A catalunya?
Supos que el millor és al dapartament de territori, fiscalia de medi ambient i una denuncia al departament encarregat de territori/medi ambien dels mossos d'esquadra o al servei de protecció de la natura.
Fer una denúncia a tots aquests llocs i desprès adjuntar una copia entrant una instància a l'Ajuntament informant d'aquestes denuncies, a més de fer una nota a la premsa explicant el cas
(desgraciadament l'únic que preocupa als polítics).
Ja direu que tal us a anat, sort i ànim.
Salut i branca.

correus

maria aina vaquer | 05/08/2009, 18:52

Voldria rebre les notícies de la plataforma pro camins obert al meu e-mail.
Gràcies.

Mª Aina Vaquer

correus

Joan Ramon | 05/08/2009, 21:01

Jo et puc dir que el correu de la plataforma ès el publics.i.oberts@gamail.com.
No el gestiono jo, sinó la gent de manacor, si da cas sino pots fer-me arribar el teu, miraria de fer-te arribar les convocatories.
salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb