Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Manifest llegit a l'excursió de 27 de Abril de 2008.

camins | 27 Abril, 2008 17:25 |

Comunicat

Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Bon dia a tots i a totes. Gràcies per haver vingut. Com qui no vol la cosa, enguany ja som al tercer any de reivindicacions de pas lliure per un camí tan públic com la carretera vella de Pollença a Lluc.

Agraïm el suport de les entitats adherides: Secció de Muntanya del Club Pollença, Grup Nord, GOB, GEM, Iniciativa Ciutadana per Pollença, Grup Excursionista Tramuntanya, Grup Excursionista "Es Cabrits", Grup Excursionista de Vilafranca, Associació de Cavallistes en defensa dels camins i rutes públiques, Cranques Reumàtiques, Es Xaragall, Grup Excursionista Trescadors i Mountain Wilderners de Catalunya, com també al PSM, PSOE, ERC, EU i Els Verds, i principalment a tots els presents.

Ja sabem que sou gent acostumada a anar d'excursió i per tant les recomanacions que farem ja són per a vosaltres prou conegudes, però hem de recordar que tant els grans com els petits no heu de sortir del camí, també convé tancar totes les barreres que trobem, sense pany, és clar. No s'ha de notar que hem passat, cal que ens en tornem tot el que duim, moltes gràcies.

Comunicat

Primer.- El 12 de desembre de 2005 tengueren lloc les primeres demandes de la Plataforma per tal de denunciar el tancament de la carretera vella de Pollença a Lluc, carretera que va ser inclosa dins el Pla nacional de carreteres el 12 d'abril de 1885, posteriorment incautada per la diputació provincial, i que el 1916 ja estava enllestida. Estam parlant, per tant, d'una carretera comarcal a tots els efectes, sense que en cap moment s'hagi produït cap reversió del caràcter públic. Actualment, després de tres anys de reivindicacions, el Consell Insular de Mallorca ha inclòs al seu Inventari de Bens la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Per això, demanam ja sense més dilació que s'efectuï de manera clara la delimitació d'aquesta carretera i que se'n garanteixi el pas.

Segon.- Aprofitam per recordar als càrrecs públics que ho són precisament per defensar els interessos i béns públics i mai per treballar pels interessos particulars, com massa sovint passa. Per això confiam que actuaran per tal de recuperar el traçat íntegre tant de la carretera vella de Pollença a Lluc, que avui trepitjam, com també per recuperar els diversos itineraris del camí vell de Pollença a Lluc, també tancat i que en molts de punts no segueix el mateix traçat de la carretera. Si finalment emprenen aquesta tasca, tindran el nostre suport.

Tercer.- La defensa dels camins públics i d'ús públic a Pollença, Manacor, Llucmajor i la resta de municipis de Mallorca, no només està enfocada en sol·licitar el compliment de la legalitat, fet per si mateix suficient, sinó que a més forma part d'una lluita per defensar la nostra terra, el nostre paisatge, la nostra cultura i el medi ambient.

Gaudim d'un entorn privilegiat, entorn que ens ha vist néixer, créixer i que ens toca protegir tant de la seva destrucció, com de la seva privatització. Conèixer i gaudir el nostre entorn no pot esdevenir un privilegi, sinó un deure a garantir per part de totes les institucions.

Finalment volem expressar el nostre desig de poder-nos trobar tots una altra vegada l'any que ve, aquí, no per reivindicar l'ús d'aquest camí, sinó per celebrar-ne la seva recuperació.

Pi Son Grua, 27 d'abril de 2008

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

Seguiu

Joan | 27/04/2008, 19:40

anim
q la raó està amb vosaltres.

Bona feina !

Biel | 27/04/2008, 20:22

Vull felicitar-vos per l'organització de l'acte reivindicatiu d'avui a Pollença.

He penjat unes imatges de les que heu enviat al següent
enllaç
.

Gràcies

Joan Ramon | 27/04/2008, 20:48

Gràcies Biel

Salut

ajut

Dídac | 14/05/2008, 00:09

com anem? sóc un estudiat de ciències ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona i estic buscant informació sobre camins a la serra de tramontana. en concret estic fent un estudi sobre el Camí de Cavalls a Menorca i m'agradaria saber si s'han fet treballs per avaluar l'estat dels vostres camins, més que res per saber quina metodologia se segueix, quins aspectes es consideren. crec que el que s'hagi fet a s'illa gran pot servir perfectament a sa petita... potser em podrieu dir qui es cuida dels camins i ja m'hi posaria en contacte a veure què en trec. Moltes gracis i que vagi de gust!!!

Camins

Joan Ramon | 14/05/2008, 20:14

més que qui se'n cuida, diriem que se'n descuida.

Els camins són competència municipal, sol haver un regidor encarregat, fet que no vol dir que s'ho prengui molt seriosment a MAllorca.
Per altre banda algunes feines s'han fet en el tema de rutes senderistes des del Consell de Mallorca.
PEr altra banda tots els Ajuntaments solen tenir un catàleg de camins i s'hauria d'incloure aquest dins el catàleg de bés del municipi.
Les tasques de manteniment també són competència municipal.
Els catèlegs solen incloure planols topogràfics, documentació arxívistica referent a camins i el pla general en moltes ocasions també els recolleix, tot i així ha mallorca molts de camins públics o d'ús públic es troben tancants actualment, i la nostre primera tasca és ara mateix reivindicar la seva opertura. Si bé a molts d'aquests hem recollint mitjançant el GPS les seves coordenades per tal de poder tenir aquests delimitats, dir que els companys de Manacor duen bastant més temps amb aquesta lluita i per tant, també ens duen ventatge en la feina que va fent, mira d'escriure un correu a publics.i.oberts@gamail.com. correu que gestionen ells i podras treure informacio, i dir que a Menoca són precursors d'aquesta lluita, així, més que ensenyar, podem aprendre de ells.

Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb