Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Catàleg de camins a Pollença.

camins | 25 Febrer, 2008 19:20 |

Desprès de proposar a alguns regidors de l'equip de Govern que presentasen la nostra proposta per tal de donar termini a l'aprovació del catàleg de camins de Pollença, i desprès de esperar dos anys per aquesta aprovació, hem hagut de sol·licitar al regidor de Esquerra Unida - Els Verds, que presenti aquesta proposta.
 

Des de la Plataforma Pro Camins Públics volem contar amb tots els partits per la tasca de recuperació de tots els camins Públics i d'ús públic del Municipi de Pollença, però volem expressar la nostra insatisfacció amb l'Ajuntament Municipal, que desprès de 9 mesos al govern, no ha fet cap avanç en la problemàtica de tancament de Camins: Camí de Ternelles, Ariant, Carretera vella i Camí vell de Lluc, Camí vell del Far de Formentor a l'alçada de Cala Murta. tots ells tancats.
Camí del Coll de'n Patró, també tancat i amb l'aprovació d'un expedient de recuperació des del passat més de Setembre, on només s'hi ha incorporat documentació arxívística aportada per la plataforma pro camins públics i oberts, sense que l'Ajuntament hagi fet cap tasca i sense que sens hagi demanat una colaboració que constantment oferim.
 
Per altra banda el Camí del Coll de Sillet segueix pendent de actuació per part del consistori, i sense que sens responguí de les Fonts orals que i vam aportar.
 
En dos anys de tasca no sens ha respost cap instància.
 
Per tot això volem demanar un canvi de linea del nostre consistori, considerant que un bon principi seria l'aprovació de la moció que proposam:
 

 

El Regidor........................ a proposta de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts a Pollença, presenta a consideració de plenari la Següent Moció, per tal que sigui estudiada i debatuda a la propera reunió plenària.  

 

TEMA: APROVACIO DEFINITIVA DEL CATÀLEG DE CAMINS DEL MUNICIPI DE POLLENÇA.

 Exposició de motius. 

El catàleg de camins de Pollença es va aprovar provisionalment el 27 d’Octubre de 2005. Desprès d’un període de exposició pública de 2 mesos, compresa en dos períodes que van ser publicats al BOIB número 172 del 19-11-2005 i al BOIB número 197 EXT: del 31-12-2005; es van tancar el període de al·legacions i exposició pública d’aquest catàleg.

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts vam fer ús d’aquests terminis, així com també férem algunes al·legacions i vam incloure documentació per tal d’implementar el catàleg. 

Donada la problemàtica a alguns camins del nostre municipi, la aprovació del catàleg i la seva inclusió al catàleg de béns del municipi, suposaria una important eina per tal de poder controlar la pròpia corporació els camins, així com reforçar la titularitat pública d'aquests.

 

L’Inventari de Béns de les corporacions locals, és un inventari obligatori (art 17 del Reglament de béns de les entitats locals) i regulat bàsicament a l’article 20.G de l’esmentat text, pel que fa als camins.

 Consideracions 

 

Dóna’t que el període de exposició pública i al·legacions va finalitzar fa dos anys,  i que ens consta que des del Consell Insular de Mallorca, ja s’han contestat les al·legacions pertinents, per tant només resten els informes de l’Ajuntament.  Fet que considerem hauria de ser resolt amb un termini breu, desprès del temps transcorregut des del període de exposició pública, proposem:

 

 Acords 
  1. Iniciar el procés per tal de aprovar el catàleg de camins en el termini de quatre mesos de manera definitiva des de la presa d’aquest acord.
 
  1. Posteriorment a aquest acord, l’Ajuntament iniciarà els tràmits necessaris per incloure el catàleg a l’Inventari de Béns Locals.
PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

Confiança

Pepe | 25/02/2008, 23:13

Esper que s'aprovi d'urgència i la moció, crec que ja és hora de que es noti el canvi al govern municipal, amb tota la feina que ha fet la plataforma només es tracta d'ajudar una mica ( quan en realitat hauria de ser al revés).

Cotatge

Albert | 26/02/2008, 14:43

Realment, aquest Govern Municipal fa molta de pena, enhorabona a la gent de la Plataforma per la seva tasca, i anims.

paralisi

Meam | 26/02/2008, 14:45

Meam si s'espavila aquest goverrrrrrrrrrrrrrrrnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

I és diu de progres?

JUAS JUAS

Quina Pena

"ropit" | 26/02/2008, 21:41

Estaria bé que sorgisen uns polítics una mica més compromesos en la defensa del patrimoni de tots, més dedicata aconesguir protegir el patrimini públic, i menys interessat en el seu interès particular.
però això sembla quedar enfora.

Desastre

sisisisisisisisisisisisisi | 26/02/2008, 21:43

El nivell de compromis dels regidors pollencines, existeix?

Rollos

Toni | 26/02/2008, 22:31

La cosa està una mica encalentida, normal, desprès de dos anys esperant solucions que no arriben.

Anam fent

Joan Ramon | 26/02/2008, 23:04

Ens queda anar fent feina dia a dia, i esperar que els responsables de les institucions es decideixin a prendre embrenzida per solucionar aquest tema.

Salut

uf

.... | 27/02/2008, 07:10

.................

Presentada

Pepe | 27/02/2008, 15:03

Aquest matí he presentat la moció d'urgència, demà al ple (12:00 dle matí)l'equip de govern podrà demostrar el seu compromís amb la recuperació dels camins públics.

Camins

Joan Ramon | 27/02/2008, 15:42

Bona feina

Ja contaras que hi ha hagut de nou al plenari

Salut

Avanti

Toni | 27/02/2008, 20:11

Enga que això és una Guerra que s'ha de guanyar, no afluixeu, la raó està amb vosaltres.

Moció

Toni | 28/02/2008, 07:03

Meam que pasaa avui amb aquesta moció.
Veurem cap on respiren els regidors.

Sort

Moció

Miquel | 28/02/2008, 14:25

Com a anat el plenari,. algú o pot explicar?

Salut

Decepció

Joan Ramon | 28/02/2008, 20:25

L'Equip de Govern (UM,PSOE,PSM) no ha votat a favor de l'urgència de la moció, han dit que o durien el mes que ve a junta de Govern, per tant, ha quedat la cosa com el que consider un despreci a la feina que fa la gent que conforma la plataforma.
Particularment avui crec que és un dia trist.
Salut i Branca

Trist

Miquel | 29/02/2008, 06:48

Molt trist tot això, comprensible la vostra decepció.

El ple

Pepe regidor d'Alternativa EU_EV | 29/02/2008, 19:53

Com ha comentat JR l'equip de govern es va abstenir a la votació de d'urgència, mentre que el PP-UMP (increïble però cert) i jo varen votar a favor. Com fa falta majoria absoluta per aplicar la urgència ja no es va poder ni debatre ni votar.

Biel Cerdà (PSM)per explicar l'abstenció de l'equip de govern va dir que n'hi havia un acord de l'equip de govern i que presentarien la mateixa moció el mes que ve.

Jo he defensat la urgència ja que la plataforma el demanava ara, després de dos anys de promeses, i havien lliurat la seva petició fa pràcticament un mes a Biel (PSM) i a Juanjo i Francisca (PSOE), a més a més a la moció posava un termini de quatre mesos.

També els vaig recordar que l'equip de govern no ha estat mai a l'altura de la feinada de la plataforma.

Una anècdota significativa és que na Francisca va negar al ple haver rebut la moció (JR se l'havia enviat per email fa dies) i a l'hora baixa em va telefonar per demanar-me perdó dir que ara havia obert el correu i l'havia vist.

Pens que ha estat totalment vergonyós i que si Biel(PSM) no tenia previst presentar la moció al manco hauria d'haver telefonat a la plataforma per donar-les explicacions.

Camins

Joan Ramon | 29/02/2008, 20:59

Avui el Regidor del PSM, ens ha dona't les seves explicacions, segons això s'acordara per Junta de Govern, ja veurem que pasa dimarts.

Qüestions

Pepe | 29/02/2008, 23:23

S'acordarà amb algun canvi? Per què no l'han fet al ple?

Catàleg

Joan Ramon | 01/03/2008, 09:36

Segons ells Joan Per ple no hagues donat suport, i així no és sumaven els vots necessaris, veurem que pasa dimarts.

Camins

Joan Ramon | 01/03/2008, 15:21

De fet el canvi que fa que la cosa siguí molt més suau, és el segënt. Pasa a ser un tema prioritari `( segons diuen serà el pimer a envestir, veurem que diu l'escrit)en tenir arquitecte Municipal, però ja veurem, ja no podem tenir la mateixa confiança que a principi de legislatura, ens estan defreudant.

Clau

Pepe | 02/03/2008, 23:55

Preferir la Junta de govern al ple supòs que no ha estat la clau, la clau és que d'aquesta manera s'han carregat el termini de quatre mesos i ja veurem si alguna cosa més

camins

joan ramon | 03/03/2008, 18:57

estic d'acord amb tu,
salut

cala castell

jeroni | 13/03/2008, 19:48

hola som de manacor i s'altre dia vaig anar a cala sant vicenç i desde alla cap a cala castell per el cami dels pressos republicans, m'agradaria que si sabeu un altre cami per arribar a cala castell m'ho indicaseu perque se que per ternelles se pot anar pero no si es necesari demanar permis

Ternelles

Joan | 15/03/2008, 22:25

Idoi el pas de pescadors és el que degueres emplear, a Ternelles la cosa està malament, i anam fent cosa meam si anam donant pases, aquiest mes de Setembre volem mirar d'organitzar una excursió.

Meam si ens i veim, Salut.

cala castell

jeroni | 21/03/2008, 18:00

hola joan ahir per segona vegada varem intentar l'asalt a cala castell, res, no trobarem el pas de pescadors i acabarem a una vertice geodesico desde on es podia veura el castell del rei i cala castell pero totes dues cosses super enfora, sa meva direccio de correu es la seguent jeroni.bosch@hotmail.com esteim intentant formar un grup de gent sana que disfruta del camp i la natura de moment nomes som cuatre o cinc pero si vols ens podem posar amb contacte per xerrar de rutes que coneixem uns i altres o per fer alguna excursio en comu.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb