Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Ternelles, zona pública restringida.

camins | 03 Febrer, 2007 21:03 |

Desprès de anys de veure com es restringia el pas a Ternelles, i desprès de veure com el consistori pollencí aprovaba per unanimitat una proposta de regulació feta pel regidor d'urbanisme a més d'actual conseller de patrimoni i posteriorment tramessa al Consell de Mallorca per ser inclosa dins el pla territorial, de reduïr a 20 persones dia les persones que poden transitar pel camí de ternelles, zona declarada d'ús públic pel Tribunal suprem, sentència on és demanava que es respectas l'ús idoni del camí (que consideram seria suficient fos declarat peatonal, sense altre restricció) ara veim com encara no es fa efectiva aquesta proposta, i molts excrusionistes van telefonant, primer a l'àrea de tursime de l'ajuntament, lavors els desvien a l'àrea de medi ambient, posteriorment a la de participació ciutadana,per acabar demanant permís a la fundació March.

Aquest article del mundo ens mostra bastant bé la situació actual:

Piden que se regule ya el paso por Ternelles

 Gabriela Corrazo

Pollença. Ante la falta de una regulación del uso del camino público de Ternelles, los excursionistas se quejan por no saber cuándo pueden pasar por el camí de Ternelles sin sobrepasar el cupo de 20 personas al dia fijado por el consell. En este sentido Alternativa Pollença EU-EV solicitan la pronta regulación y gestión por parte del consistorio del uso del emblemático camino. Los excursionistas se quejan de que no hay quien les informe desde el Ayuntamiento si las plazas fueron cubiertas, señaló ayer Pepe Garcia, coordinador de EU-EV.

 

La regulación actual establece que sólo 20 personas pueden pasar al día durante los días de semana por el camí de Ternelles y durante la epoca de cría del Voltor, entre Febrero y Mayo, el paso se limita a 20 personas sólo tres dias a la semana.

El consell puso fin el pasado verano a los 13 años de periplo judicial que han rodeado al camí de Ternelles. Dictaminó que el público podrá acceder a esta via, incluida en una de las más bellas fincas de la familia March, pero de forma restringida. La creación de una servidumbre de paso de restricciones fue el resultado de un sentencia del Tribunal supremo que resolvió una pugna entre el Ayuntamineto de Pollença, el Govern y la familia March de Manera salomónica.

 

Bé, vist això i desprès dels comentaris de alguns membres de l'equip de govern en quan a que des de la plataforma feim política, només contestar que donada la seva manca de voluntat en defensar per la seva part el patrimoni públic, ens veim obligats a fer una tasca per la que ells cobren i ens demanam on és la seva voluntad de defensar els interesos dels ciutadans.

Comentaris

Inutilitat de l'Ajuntament

Pepe | 03/02/2007, 22:05

La família March encara comanda molt, és increible la manca de força de nostre consistori que no és capaç ni de complir els seus decrets en el cas de Lluc ni en el citat de Terenelles.
Aquesta nota de premsa només l'ha publicat el mundo, i això que les queixes sobre el tema tant dels funcionaris de l'Ajuntament com d'excursionistes són continues.

Camí de Ternelles

no importa | 17/12/2007, 21:59

La Llei d´Espais Naturals diu que aquesta zona és ANEI de màxima protecció.
la Llei de Costes diu que s´obligarà un pas cap a la mar, excepte en zones de màxima protecció, on es podrà restringir el pas.
En el seu moment l´Ajuntament i el GOB varen dir: amèeen!
Ara en paguem les conseqüències.

Camins

Joan Ramon | 20/12/2007, 20:10

Benvolgut company,
el Gob va presentar una proposta alternativa que l'Ajuntament no va accepat.
De fet la platafroma va donar suport, la proposta era de lliure pas i de que s'hagues de avisar quan es tractes d'un grup superior a 40 persones.
No se d'on teus que el Gob va accedir.
Aquest a mateixa proposta es tornara presentar aquesta legislatura,
Salut

Encara més restriccions

Tomeu Castanyer | 07/01/2008, 11:20

Acab de telefonar (971 779 100) a la Secretaria de la Família March (m'hi han remès des de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Pollença)per demanar permís per passar per Ternelles amb la intenció d'anar al Castell del Rei. Ara resulta que només donen permís de setembre a desembre. És que ningú farà res per posar les coses al seu lloc amb aquesta genteta dels March? Estic indignat! Quina puta vergonya!

Camins

Joan Ramon | 12/01/2008, 22:45

Bé, D'un Ajuntament que pel que pareix no vol implicar-se en la defensa dels camins, no podem esperar gairé.
I suposam que haurem de mirar com podem aconseguir el pas per un camí que el mateix catàleg de camins declara com a Públic.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb