Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Consideracions jurídiques sobre camins VI

camins | 02 Febrer, 2007 10:25 |

&. La recuperació d'ofici (art. 70 i 71 RBEL)

"art. 70.1: Las corporaciones Locales podrán recobrar por sí la tenencia de sus bienes de dominio público en qualquier momento".

"art 71.1: el Procedimiento para la recuperación de la posesión podrá iniciarse a través de las formas previstas en el art. 46".

"2. La recuperación en vía administrativa requerirá acuerdo previo de la Corporación, al que se acompañaran los documentos acreditativos de la posesión, salvo que se tratare de usurpaciones recientes".

"3. Este privilegio habilita a las corporaciones locales para que seutilicen todos los medios compulsorios legalemente admitidos , sin perjuicio de que si los hechos urbanísticos tienen apariencia de delito se pongan en conocimiento de la autoridad judicial".

 

Aquests articles regulen un instrument moly útil per a la defensa dels camins públics, com és la recuperació d'ofici per aprt de la mateixa Administració. HEm de significar que el que es recupera és la possessió del camí, sense cap tipus de pronunciament sobre la propietat. Amb aquest expedient l'Administració d'ofici, sense necessitat d'acudir als tribunals, com han de fer els particulars, pot remoure tancament de camins efectuats pels confrontants. A més, en el cas dels camins, com que som davant un bé d'ús públic, pot exercitar aquesta facultat en qualsevol moment, encara que faci més d'un any que s'ha produït el tancament. També s'ha d'advertir que com més temps es deixi passar, més probabilitats hi ha queno prosperi aquesta recuperació d'ofici, ja que es pot arribar a entendre que l'Administració ha consentit aquesta situació de tancament i, per tant, es veu privada d'aquesta prerrogativa tan privilegiada.

Comentaris

camíns des Fangar i altres

Carlos | 17/12/2007, 22:20

En el conocido mapa de Mallorca del Cardenal Despuig, figuran muy claramente estos y muchos otros caminos, que naturalmente hace 200 años eran públicos y ahora también.
Algún Ayuntamiento lo ha utilizado ya como argumento de la existencia y titularidad pública de sus caminos.
¿Ánimo!

Camins

joan | 20/12/2007, 20:06

Salut Carlos
Anan recollint, de fet la documentació des Fangar és prou ampla.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb