Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Consideracions jurídiques sobre camins IV

camins | 26 Gener, 2007 13:37 |

 

Seguim amb algunes dades d'interès

4. Inventari de béns de les corporacions locals.

 

Aquest control sobre els camins és per incorporarlos a l'INVENTARI DE BËNS DE LES ENTITATS LOCALS, inventari obligatori (article 17 del reglament de béns de les entitats locals) i regulat bàsicament a l'artivle 20.g de l'esmentat text, pel que fa als camins:

20,g) Tratándose de vías públicas, en el inventario deberán constar los datos necesarios para su individualización, con especial referencia a sus limites, longitud y anchura."

Respecte a l'inventari, hem d'esmentar que:

a( És un inventari purament administratiu. Serveix a la pròpia corporació per al control de bés, per tant, la seva inscripció no és constitutiva; no és necessària ni tampoc regulada; no cal cap tràmit d'informació pública per a inventeriar un béque, ja de fet, pertany a l'administració.

b) No té un suport físic determinat, per la qual cosa és possible incorporar plànols a l'expedient, que , en el cas dels camins, n'informen clarament del recorregut i les partions. Inventariar un camí sense establir clarament per in passa no és gaire efectiu, i a més en els casos d'alguns camins rurals que es poden fer desaparèixer amb certa facilitat. De tota forma, en el cas que algun confrontant no estigui d'acord amb el traçat del camí, pot reclamar a l'Administració que en realitzi la delimitació o la fitació (article 56 RBEL). També s'ha de dir que la fitació no és un requisit previ per inventarirar un bé immoble com els camins i, en aquest sentit, tenim la sentència del TS, de 28 d'Abril de 1989 : " El deslinde no es requisito previo para el acto de inclusión en el inventario".

c) El títol d'atribució del camí a la corporació municipal pot ser llei (article 609 del codi civil i 10 del RBEL) i, en aquest cas, són d'aplicació els citats articles 344 del codi civil i 74.1 del TRRL.

Per tant, quan ens trobam davant un camí que al públic i amb un ús general des de temps immemorial, podem presumir que estam davant un camí públic. Si, a més, tenim constància que l'Administració ha intervingut sobre ell, es reforça més la propietat pública del camí, encara que, com ja he dit, aquest darrer element no és tan decisiu com l'ús públic del camí i que estiguí obert al públic.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb