Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Consideracions jurídiques sobre camins III

camins | 22 Gener, 2007 08:47 |

 

3. Accés al registre de la propietat..

 

L'article 5.2 del Reglament hipotecari estableix "no obstante lo dispuesto en el artículo anterio, quedan exceptuados de inscripción:

"2a Los bienes municipales y provinciales de dominio y uso público conforme a la legislación especial".

Per tant, no són inscriptibles els bés municipals d'ús públic, entre els quals hi ha, d'acord amb el ja esmentat article 74.1 del TRRL, els camins. En aquest sentit, tenim la sentència del Tribunal Suprem, del 23 de Setembre de 1980, la qual afirma: "Una via municipal de uso público no necesita constar en el Registro de la Propiedad para ser eficaz, frenta a todo, tal como se desprende de su naturaleza jurídico-pública (Extra comercio) consagrada en el articulo 188 y concordantes Ley de regimen local en armonia con lo dispuesto en el articulo 5 RH".

Tamé hem de dir que el fet que un camí consti com a privat dins la descripció registral d'una finca no és element decisiu, ja que la fe pública registral no empara la descripció de la realitat física inscrita.

Per tant, i davant la impossibilitat d'accés al Registre de la Propietat, encara es reforÇa més la necessitat de controlar i protegir aquestes vies. 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb