Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Resposta a l'Associació de pagesos i propietaris de camins privats

camins | 02 Maig, 2006 08:40 |

Davant la noticia apareguda la passada setmana a la premsa referent a la creació de l'Associació de pagesos i propietaris de camins privats , la Plataforma Camins Públics i Oberts volem manifestar:
 
Que nosaltres mai ens oposarem a que els camins privats estiguin tancats, això si, els privats, no els públics.
I referent a alguns punts concrets de l'article aparegut al Diari de Balears del 28 d'abril, volem fer les següents puntualitzacons:
 
Citen com a propietari del camí de Sa Roca, el Sr. Lluís Bezzina, lo que és incorrecte, ja que  els propietaris, som tots els ciutadans, altre cosa és que circunstancialment sigui el propietari de la finca per on discorre el camí.

Pel que fa a la defensa de la ramaderia i agricultura tradicional rebran el nostre total suport i pensam que s'ha de protegir i fomentar, de la mateixa manera que s'ha de protegir i fomentar l'ús tradicional dels camins que han coexistit des de temps immemorials.

Sobre la regulació del pas dels excursionistes pels camins públics, pensam que no és cap competència d'una associació privada, sinó de la normativa actualment en vigor, emanada de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, entre d'altres.

En quan a la proliferació de furtius ens sap molt de greu que tenguin aquest problema, però això no legitima que es tanquin els camins, ni que per l'actuació d'alguns, es criminalitzi la majoria, en tot cas el qui millor els pot ajudar a resoldre aquest problema és el Seprona.

Que vostés no són senyorots, no ho dubtam, el senyoriu és demostra d'una altra forma, no apropiant-se de camins que no els pertanyen. D'altra banda pensam que l'agricultura i la ramaderia són vostés els primers que no la defensen ja que es dediquen a parcel·lar i urbanitzar de manera encoberta la nostra illa, com per exemple està passant a la Serra de Llodrà, on el president d'aquesta associació ja va vendre al Sr. Jaume Pou Santandreu, cosí polític del regidor Antoni Sureda, una parcel·lació de la seva finca on s'han obert camins de forma il.legal, contra el que vosté no ha protestat, i a mes estan projectats 3 xalets, curiosa manera de protegir l'agricultura i la ramaderia! talment com a Es Fangar on tenen un expedient obert d'infracció urbanística.

Pensam que el tancament il·legal de camins és una passa prèvia a l'urbanisme il·legal i a la destrucció del patrimoni i medi ambient, com és el cas del Talaiot del Cor de Jesús, on han posat il.legalment una reixa metàl·lica que també té obert un expedient d'infracció per part del departament de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca.
 
A mes li recordam que totes les sentències que estan sortint tant del TSJB com del TS son favorables  a la recuperació de l'us dels camins, i fins i tot en el cas del Camí de Cavalls de Menorca, el TSJB a dictaminat que no es pot canviar el recorregut.
 
Sense res mes ens despedim de vostes fins a la propera ocasió en que tinguem ocasió de veurens.

Comentaris

camins privats

Garleta | 25/07/2006, 14:56

el dret "espanyol" diu "quien afirma prueba", per tant aquests pressumptes propitaris de camins privats ho han de demostrar que són privats; mentre que els camins públics són imprescriptibles (en la seva titularietat) i inalienables, per tant alerta amb tancar un camí públics podeu cometre un delicte d'apropiació de bé públic..... i us podem denunciar ben prestet ......

Sa Roca

Roberto | 06/06/2019, 17:23

Hola,
m'agradaria saber si hi ha hagut novetats sobre el Camí de Sa Roca respecte a aquest escrit del 2006.
Gràcies!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb