Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

SOBRE LA INOPERÀNCIA DE L’AJUNTAMENT i EL CAMÍ DE CALA CASTELL

camins | 03 Novembre, 2017 16:40 |

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS

Comunicat

 

SOBRE LA INOPERÀNCIA DE L’AJUNTAMENT i EL CAMÍ DE CALA CASTELL

 

Davant l’anunci fet per la propietat de les finques de Ternelles consistent que a partir del mes de desembre la “gestió” de les visites guiades a la finca de Ternelles seria a càrrec de la Fundación Vida Sisvestre Mediterránea (FVSM) i que l’Ajuntament de Pollença s’abstingués de la gestió de les reserves per a la visita de la finca, manifestam el següent:

 

1.- La servitud de pas públic fins a Cala Castell que figura al PGOU i a la Llei de Costes, la qual ha quedat  avalada amb les diferents sentències judicials del Tribunal Suprem, res te a veure amb les finques de Ternelles ni en possibles visites guiades, sinó estrictament amb el camí de Cala Castell que figura en els plànols d’ordenació de la xarxa viària del Pla General aprovats el 23 de maig de 1990.

 


2.- L’Ajuntament de Pollença no te encara cap potestat directa ni de gestió sobre el camí de Cala Castell al no esser titular del camí per no haver-lo encara incorporat com a bé municipal de domini públic per no haver-se encara expropiat.

 

3.- Des de la sentència del Tribunal Suprem de data 18.10.2001, la qual restablia la servitud establerta al Ple de 23.05.1990, l’Ajuntament no ha fet cap tràmit per a l’efectivitat de la dita servitud de pas públic a la costa.

 

4.- Per tant resulta una inexactitud que ara l’Ajuntament digui que “La gestió del pas pel camí de Ternelles ha de seguir essent competència de l’Ajuntament.”, segons resa al facebook municipal del 14 d’octubre. 

 

5.- L’ajuntament solament pot tenir la gestió del camí una vegada en sigui el seu titular, però no pot tenir cap gestió sobre una propietat privada.

 

6.- Aquesta confusió dels responsables polítics municipals no ve d’ara, sinó com a mínim perdura des de l’any 2001 per causa dels assessors jurídics i tècnics els quals varen confondre la servitud de pas públic a Cala Castell com un dret a passar o transitar per un camí privat, fet que ha estat desmentit reiteradament per les diverses sentències del Tribunal Suprem, però sense que encara se n’hagin adonat pel que sembla.

 

7.- La Plataforma pro camins públics i oberts venim sol·licitant des de l’any 2013 una partida econòmica als pressuposts municipals per tal de poder fer efectiva la servitud de pas o accés a Cala Castell però sense que fins a dia d’avui hagi materialitzat en cap iniciativa.

 

8.- Per això, si l’Ajuntament de Pollença vol fer efectiva la servitud que incorpori d’una vegada el camí de Cala Castell al béns municipals i compleixi ja la seva obligació de defensar un bé públic de tanta transcendència.

Comentaris

Re: SOBRE LA INOPERÀNCIA DE L’AJUNTAMENT i EL CAMÍ DE CALA CASTELL

Redacció ARA Balears | 29/01/2018, 12:15

Des de l'ARA Balears també seguim la notícia www.arabalears.cat/societat/finca-Ternelles-restringeix-partir-lentrada_0_1951604897.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb