Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

De fulletons i rutes senderistes a Pollença.

camins | 25 Agost, 2017 18:56 |

Ateses les mancances que entenien que presentava el fullet informatiu sobre rutes, principalment en camins amb dificultats de pas, mala senyalització i, fins i tot en algun cas, intransitables, vam considerar positiu el compromís de revisar aquests fullets per millorar les rutes i hi vam fer alguns suggeriments i aportacions. Però a dia d'avui veiem que no s'han tingut en comte els nostres suggeriments i al nostre parer se segueixen produint errades prou greus per demanar la retirada d’aquests fullets.

Aquests fullets inclouen onze rutes que aparentment presenten interès per practicar el senderisme en el nostre municipi, en les quals nosaltres volem fer les següents consideracions:

Ruta 1: Fartàritx Gran. En principi ens sembla correcta la seva inclusió i el seu interès pels senderistes, però posar que el grau de dificultat és moderat pot confondre la gent poc acostumada al senderisme.

Ruta 2: Santuïri. No la trobam interessant per al senderisme, la consideram més com una àrea recreativa que pot ser útil per caminar, però no d'un gran interès senderista, tot i això no valoram com a negativa la seva inclusió.

Ruta 3: Coves Blanques. Puig de l'Àguila/la Mola. Ens sembla adequada la seva inclusió.

Ruta 4: Cala Murta. Entenem que per marcar una ruta dins el fullet, aquesta no hauria de presentar tancaments ni cartells que puguin fer pensar que anam a transitar per una zona privada i de limitació de pas.

Ruta 5: na Blanca. Entenem que aquesta ruta, com l'anterior, té interès per a la pràctica del senderisme en el nostre municipi i s'han corregit mancances al plànol, per tant valoram com a positiva la seva inclusió. Ara bé, no ens sembla adequat mostrar dins el mapa grafiat el camí que transcorre pel pla del pujol atès que aquest tram situat dins la finca de Formentor presenta dificultats de pas.

 

Ruta 6: la vall de Colonya. Entenen que és adequada la inclusió d'aquesta ruta, tot i que bona part d’ella transcorre per camins de trànsit rodat.

Ruta 7: El puig de Maria. Entenem que la inclusió d'aquesta ruta és adequada .

Ruta 8: Cala de Sant Vicenç. Entenem l'interès d'aquesta ruta, però per tal de publicitar-la caldria millorar la senyalització i resoldre els problemes prou coneguts per la manca de resolució del catàleg.

Ruta 9: el Fumat. Entenem que aquesta ruta, com l'anterior, té interès per a la pràctica del senderisme en el nostre municipi i s'han corregit mancances al plànol; per tant, valoram com a positiva la seva inclusió. No ens sembla adequat mostrar dins el mapa grafiat el camí que transcorre pel pla del pujol, atès que aquest tram dins la finca de Formentor presenta dificultats de pas.

Ruta 10: camí vell de Lluc. Entenem que la inclusió d'aquesta ruta és adequada, però no entenem que es grafiï i es mostri el tram que transcorre des del nucli de Pollença fins al pi de Son Grua, atesa la problemàtica de pas en aquest tram que fa que els senderistes hagin d'anar amb freqüència per la carretera amb el risc que això implica.

Ruta 11: Cala Boquer. Entenem que la inclusió d'aquesta ruta és adequada, però recordam que també es troba pendent de resolució d'algun expedient.

Per tot això entenem que encarà és molt millorable i que no s'haurien de publicar trams en els quals es pugui presentar alguna problemàtica de pas. Per tal de poder-la millorar i incloure-hi altres camins que consideram que presenten molt d’interès per al senderisme, cal dir que hi trobam a faltar el camí de Ternelles (per exemple es podria deixar clar que s'ha de sol·licitar el pas prèviament). També seria bo resoldre expedients d'investigació dels camins pendents d’incloure en el catàleg i fer una selecció més acurada i rigorosa per tal de fer un catàleg amb rutes d'un major interès, doncs entenem que el nostre municipi pot oferir altres trams per a la pràctica del senderisme.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb