Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Seguim amb ternelles...

camins | 16 Octubre, 2015 09:14 |

Com bé sabeu, la darrera sentència referida a Ternelles va suposar una gerra d'aigua freda per a la defensa de pas en aquest çcamí, afortunadament sembla que hi haurà una nova oportunitat de restablir el pas amb el recurs presentat al tribunal suprem i que s'ha elevat al Tribunal Suprem, Reproduïm la notícia publicada al diari Ultima Hora.
 
 E. Ballestero | Pollença | 15/10/2015

Pollença consigue que el Supremo decida el futuro del Camí de Ternelles.

 

 El Tribunal Superior de Justicia de Balears (TSJB) ha aceptado los argumentos del Ajuntament de Pollença y, aunque en un principio negaba la posibilidad de recurrir la sentencia del 15 de septiembre que anulaba la servidumbre de paso del Camí de Ternelles, ha elevado ahora el caso al Tribunal Supremo para que se pronuncie sobre la admisibilidad del recurso de casación del Consistorio.
 
 

El Ajuntament apura así el último cartucho legal que le queda para evitar perder el control sobre la regulación de paso a través de esta vía.

 Fue precisamente el Supremo el que en febrero de 2015, después de años de litigio, decidió que el camino es de titularidad privada, pero tiene una servidumbre pública de paso que garantiza el libre acceso a pie hasta el mar.

La propiedad había denunciado al Ajuntament por no adaptar el Plan General de Ordenación Urbana al Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la Serra (PORN), que fija varias zonas de exclusión con criterios de protección ambiental en Ternelles, una de ellas justamente en la desembocadura final del camino a pie de playa. El TSJB concluyó en septiembre que, dado que las zonas de exclusión impiden el acceso desde el camino al mar, no tiene sentido mantener la servidumbre.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb