Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Una feina mal feta.

camins | 27 Desembre, 2014 12:40 |

Desprès de veure amb alegria com s'ha asfaltat la carretera des de l'alçada del Hotel Formentor al Far, carretera molt transitada per cotxes i ciclistes, veïm com desgraciadament s'ha posat una protecció a la carretera que no deixa cap pas a la gent que vol accedir a Cala en Gossalba, camí que es troba al catàleg de camins de Pollença amb el número 58.

A més ha desaperegut el Cartell que indicaba el camí, creiem que si el Consell Insular de Mallorca realment vol incentivar les rutes senderistes, hauria de tenir més cura en aquestes tasques.


DOCUMENTACIÓ BIBLIOGRÀFICA LOCALITZADA:

- El camí a cala en Gossalba apareix a les Rutas Escondidas de Mallorca núm. 42. Península de Formentor I. Puerto de Pollença – Casas de Cala Murta (García Pastor, 1970).

- El camí està inclòs en el Catàleg dels antics camins de la Serra de Tramuntana, elaborat pel Consell Insular de Mallorca (1993), dins el terme municipal de Pollença: “Aquest camí dóna accés a la cala partint de la carretera de Formentor. Majoritàriament discorre per entre el pinar i vora el Canal de Cala en Gossalba. És un camí de ferradura en bastant bon estat” (pàg. 341).

- A l'obra Pollença: guia de passeig (Cerdà; Vilanova, 1998), trobam un capítol titulat Formentor, en el qual trobam un epígraf dedicat a Cala en Gossalba, on podem llegir el següent: "El camí s'inicia devora el petit mirador que hi ha passat el túnel (km 14,9) [...] Per arribar a cala en Gossalba, s'ha de prendre pel xaragall (canal de cala en Gossalba) que queda a la dreta y baixar per entre les carritxeres cap a la cala seguint el pendent".

CARTOGRAFIA ON APAREIX:

- Mapa Topogràfic Balear (C.O.P.O.T., 1994). Escala1/5.000. Apareix molt parcialment a l’inici

Comentaris

Quina xapuça

Tomeu | 27/12/2014, 17:06

Realment és dubtos l'interès del Consell per promocionar les rutes senderistiques, fora del marketing electoralista.

ja ho val

Miquel | 28/12/2014, 14:31

Si n fos xq ho vau publicar ahir, i perquè ho he vist de primera mà, pareixeria una inocentada, quins xapucers...

bona feina

joan | 30/12/2014, 00:50

ultimahora.es/noticias/part-forana/2014/12/29/141020/carreteres-cierra-por-error-acceso-cala-gossalba-formentor.html

GOSSALBA

GWENDOLINE | 02/01/2015, 10:00

Parece mentira que un grupo que hace senderismo encuentre un problema a la hora de saltar los 70 cm que hace la barrera de protección para vehiculos. De camino a la cala es muy probable que haya que sortear obstaculos mas complicados, no? son ganas de quejarse por cualquier cosa. Suena a electoralismo barato de senderista aburrido.

Xapuces

Camins | 02/01/2015, 17:31

No, no són ganes de queixarse, un camí públic ha d'estar obert, basta amb deixar un pas d'un metre, i (llevar el cartell indicatiu tampoc ens sembla correcte), de fet, des del consell ja han dic que ho rectificarien, entre altres coses, perquè entenen que si es tanca el camí s'ha de ractificar.
Salut i bon any

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb