Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Proposta ruta de pedra en sec.

camins | 12 Maig, 2013 09:44 |

La Plataforma Pro Camins Públics vol sortir al pas de les declaracions del Batle sobre la Carretera Vella de Lluc i la confussió que es vol crear barrejant-ho amb La Ruta de Pedra en Sec i el pont que havia d'atravessar el torrent. Han registrat aquesta petició al Consell per mirar de cercar una sol·lució raonable i definitiva per evitar que els excursionistes hagin de passar per damunt la carretera nova, fet que genera moltes crítiques entre aquest col·lectiu format tant per mllorquins com per turistes extrangers. No serà per no proposar idees:

 

Actuant en nom propi i en nom de la Plataforma pro Camins Públics Oberts:

EXPOSAM

Que a la Ruta de Pedra en Sec en el tram comprès entre Can Pontico i el torrent de Llinars, a l’alçada dels Kms 3 a 3.6 de la Ma-10, es fa anar als usuaris per damunt la carretera Ma-10 i en la mateixa direcció que els cotxes (cosa no permesa pel Còdi de Circulació).

Que vista la problemàtica que hi ha en aquest tram i la perillositat que això comporta , volem manifestar el següent:

La Plataforma pro Camins Públis Oberts defensa uns criteris que creim necessaris per la millora de la Ruta de Pedra en Sec:

 

  • Primer .- La Ruta de Pedra en Sec ha de usar camins públics abans de fer camins nous.

  • Segon.- Evitar vies transitades o les més transitades per vehicles.

  • Tercer .- Que les rutes tenguin interés paisatgístic i/o cultural.

  • Quart.- Que compleixin amb l’objectiu marcat

 

Fetes aquestes consideracion prèvies i amb l’únic afany de col·laborar amb la Coselleria de Medi Ambient, proposam tres possibles solucions:

 

Proposta A .- La Ruta de Pedra en Sec està ben senyalitzada i adequada pels vianants seguint la carrtera Vella de Lluc a Pollença fins a l’alçada del torrent de Llinars ( Km. 3.6 de la Ma-10 ) a la finca de Ca na Borrassa. Aquí és on està senyalat sortir a la carretera Ma-10. Proposam que la Ruta de Pedra en Sec segueixi la carrtera Vella de Lluc a Pollença travesant el torrent de Llinars i desprès habilitar un pas pel costat dret de la Ma-10 en direcció a Pollença , aprofitant que hi ha un desnivell i espai suficient per fer un tirany d’uns dos metres d’amplària , sense invadir terreny privat i enllaçar altra vegada amb la carretera Vella de Lluc a Pollença a l’alçada de Can Pontico. ( Mapa núm. 1, fotos 1, 2).

Proposta B.- Fins a Can Serra, a l’alçada del km 4 de la Ma-10 la Ruta de Pedra en Sec va per la carrtera Vella de Lluc a Pollença. En aquest indret, anomenat Pas Gran, hi ha unes passadores que amb un passamans farien possible travessar el torrent de la Vall d’en Marc amb més seguretat, encara que dugui aigua. Seguidament i a la dreta del torrent esmentat hi ha un camí públic, el núm. 126 del Catàleg anomenat camí Vell de Lluc A, camí que des del 25 de setembre de 2008 te iniciat expedient d’investigació , segons BOIB núm. 153 de 30-10-2008. Aquest camí va per dins un bosc de ribera fins a enllaçar amb el núm. 9, camí de Can Romí/cami de la Coma per desprès continuar per la carrtera Vella de Lluc a Pollença passat el pont. ( Mapa 2 , Fotos 3, 4) .

 

Proposta C .

Comentaris

Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog! bggdeaaddfdg

Johnc43 | 05/06/2014, 00:11

Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog! bggdeaaddfdg

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb