Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

COMUNICAT DELS GRUPS OGANITZADORS.

camins | 25 Novembre, 2012 09:15 |

Bon dia a tothom . Ja la tenim aquí, ja quasi és patrimoni de tots

 

Durant set anys hem presentat documents, hem fet denúncies , hem mantingut entrevistes, reunions, s’han fet decrets, actes notarials, entrevistat a testimonis ,hem duit una barrera al Consell, hem fet tres excursions massives, aquesta és la quarta, però fins que els tècnics del Consell no feren la feina de documentar i fitar la Carretera i Camí Vell de Lluc a Pollença no es pot dir que va començar la vertadera recuperació. Quan es duia al Plenari del Consell els diferents tràmits  burocràtics , sempre es varen aprovar per unanimitat de tots els partits polítics. Ara bé, fins fa quatre dies no s’havia fet cap acció recuperadora, més que  la de retirar una paret i posar dues barreres , una oberta i l’altre tancada a Muntanya.

 Aquesta setmana s’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

  Fins aquí, aquest era el parlament que havia preparat el dia 22, però avui som a dia 25 i les circumstàncies han canviat,. Desprès venien els agraïments. Avui alguns d’aquests no són possibles malauradament ,només n’hi ha dos, el primer per a totes les persones que  heu/han col·laborat (també a aquelles que desprès de set anys no ens poden acompanyar per veure el resultat d’aquesta feina) i les que ens acompanyeu en les excursions reivindicatives. El segon a tots aquells càrrecs institucionals que han treballat per aquesta recuperació, desgraciadament pocs, però fonamentals.

Cal recordar la Resolució que la Consellera executiva  d’hisenda i Funció Pública va dictar el dia 8 d’aquest mes . En aquest escrit resol que els dies 21, 22, i 23 s’havia de procedir a retirar les barreres i obstacles que impedeixen el lliure pas per la Carretera i Camí Vell. Hem de constatar que la recuperació no s’ha acabat.

 Hem de dir que dels 5 propietaris que tancaven el camí : Monestir de Lluc ,Menut ,l’empeltada, Ca na Borrassa i Can Pontico. El Monestir i l’Empeltada han llevat les barreres voluntàriament, les finques representades pel Batle de Pollença,Ca na Borrassa i Can Pontico han seguit en la usurpació. Serà perquè qualcú és Batle ?. Sra Consellera executiva, no poden fer-se tractes de favor, pareix que la llei  no sigui igual per a tots.

Per tant cal demanar-se, pot algú pretendre ser el màxim representant del municipi, sigui l’únic dels que tancaven el camí i carretera vella de Pollença a Lluc que incompleixi una resolució publicada al BOIB i que  té caràcter d’obligat compliment? Sembla ser que tenim un batle antisistema.

 Un altre punt sorprenent es veure com el permís de la consellera  de Medi Ambient, en el punt 1 diu “L’excursió es farà pel recorregut sol·licitat, es a dir la carretera vella de Pollença a Lluc”. Sra. Consellera executiva de Medi Ambient, no podem fer el que vostè  ens ordena , no s’han llevat tots els obstacles .

Així dons, no podem cel·lebrar com preteníem la recuperació íntegre d’aquesta carretera, i si bé cal considerar la situació en que es troba aquest procés a la conselleria,com un avanç irreversible, desitgem la recuperació immediata d’aquest tram. Cal a més lamentar, com a punt més fosc d’aquest procés, que el Batle hauria d’encapçalar l’excursió en defensa d’un bé públic, i no pas impedir-la.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostre presencia.

  

Comentaris

camins

joan | 25/11/2012, 16:56

Enhorabona per la vostra feina, salut

DE POLLENÇA A LLUC

MIQUEL | 26/11/2012, 14:58

EL PRIMER DE TOT, AGRAÏR LA FEI-
NA I DEDICACIÓ A TOTS ELS QUE
DUIS EL PES DE LA LLUITA PER PO-
DER EXERCIR EL DRET A PAS. ARA BÉ, EN LES EIXIDES CREC QUE SE-
RIA BO CONTEMPLAR LA TASCA IN-
FORTATIVA I "PEDAGÒGICA"; JA QUE
MOLTS DELS INTERESSATS EN EL TE-
MA, EN DESCONEIXEM (DAMUNT EL
TERRENY)DETALLS IMPORTANTS. PER
EXEMPLE; AQUEST PASSAT DIUMEN-
GE, QUAN VAREM ARRIBAR A L'EM-
PELTADA, ELS SENYALS COL.LOCATS RECENTMENT DE PROHIBIT PASSAR
ELS VEHICLES; DE LLUNY ENS FE-
REN CREURER QUE EL PAS ERA
PROHIBIT I EN CONSULTAR A AL-
TRES MARXAIRES ENS INDICAREN CONTINUAR PEL TIRANY QUE TRANSCORR VORA LA PARET DE LA
FINCA. TANTA SORT, QUE DE TOR-
NADA DE LA FONT DE MUNTANYA, TROBAREM EN LLOFRIU QUE ENS
MOSTRAR EL CAMÍ DE CARRO I POGUEREM VEURE AL FINAL QUE LA PROHIBICIÓ ERA PELS VEHI-
CLES I NO PER ELS CAMINANTS. ARA I PER UN FET CASUAL EN TE-
NIM MÉS CONEIXEMENT. ALTRES NO DUGUEREN TANTA DE SORT!

camins

Joan Ramon | 26/11/2012, 15:40

Miquel, ens sap greu si et vas sentir un poc abandonat.
Només dir que per una banda l'organització va decidir disoldre la excurssió a Ca na Borrassa, pels problemes esmentats. I per l'altra, si bé, molts vam seguir l'excursió, som els que som i a vegades no podem arribar a tot alla on volem.
Per tant, només demanar disculpes si et vas sentir un poc deixa't de banda, i sobretot, moltes gràcies per venir.
Salut

camí vell, revell i embulls

Pere Llofriu | 03/12/2012, 16:24

Anem per parts:

1. Agrair la feina i dedicació de tots els que duis el pes de la lluita.

2. Agrair a en Miquel la deferència, tot i què per això tot sol no hauria contestat, però és que…

3. Trob que Miquel ens ha recordat el punt de la botifarra: la pedagogia, en diu ell, i d’entrada, me va bé. Vegem per exemple els casos Covetes o Llucalcari: vessant de raó pels 4 costats hem hagut d’esperar 20 anys i no ha acabat del tot. Què pot passar quan no és així de clar. Crec que en aquests casos, més important que vèncer és convèncer.

4. Ho dic perquè jo mateix, fins el diumenge d’autos, no vaig aclarir una sèrie de dubtes (post donar per acabada la manifestació), però encara ara me queden vuits i nous, fins al punt que és complicat mantenir una interlocució òptima sobre aquest camí Pollença-Lluc: què si camí vell, que si camí més vell, que la carretera vella és una altra cosa, els misteris de les alternatives de Sant Borràs, la ruta de la pedra en Sec que només embulla i fa dois…

5. per mi no patiu, em sent corresponsable. Pel Miquel tampoc no patiu, s’ha curtit a es Coso de Felanitx. Em preocupa una altra gent que en aquest tipus de lluita no ho té tan clar, però el diumenge d’autos va fer un esforç per recolzar-nos, havent planificat dedicar el diumenge a aquesta causa i… a les 10 i busques li diuen que “la festa s’ha acabat”. Fins i tot reconeixent un possible èxit en l’estratègica (l’impacte de la notícia sorpresa), aleshores a curt termini sembla que hem vençut… però jo crec que no hem convençut als que venien amb dubtes aquell diumenge, potser alguns no tornin.

6. Independentment que no és admissible la usurpació de cap tram de camí públic, fer atravessar la carretera 4 vegades en poc espai tampoc no és pedagògic, ni tan sols recomanable per a la salut.

toc-toc

Pere Llofriu | 17/12/2012, 16:15

...que no hi ha ningú ?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb