Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

COMUNICAT REFERENT ALS SUPOSATS ENTREBANCS ARGUMENTATS PELS USURPADORS DE LA CARRETERA VELLA DE LLUC A POLLENÇA.

camins | 20 Novembre, 2012 08:05 |

Davant les últimes informacions periodístiques aparegudes en relació a la problemàtica de la recuperació possessòria de l’anomenada carretera vella de Lluc a Pollença, prevista executar aquesta setmana pel Consell de Mallorca, i vistes les resistències que oposen alguns usurpadors dels béns públics i els seus arguments, volem manifestar els següent:

 

1.- Davant l’opinió expressada pels propietaris de ca na Borrassa, els quals manifesten que alguns trams de la carretera vella ja son de la seva propietat en aplicació del punt 5 de l’article 8 del Reglament de Béns de les Entitats Locals de 1955. Aquest article fou derogat expressament per la Llei de Bases del Règim Local de 1985 i en forma general per l’article 132 de la Constitució Espanyola de 1978. Ara bé, en tot cas el que disposa l’article del Reglament de Bens de 1955 no es ni de molt el que pretenen els propietaris de ca na Borrassa. Aquest article fa referència a que els béns de domini públic i comunals quan hagin deixat d’usar-se en aquest sentit de l’afectació durant 25 anys no necessiten expedient d’alteració de qualificació jurídica per a passar a tenir la qualificació de béns de propis, es a dir, bens patrimonials de l’Entitat Local de la qual pertanyia l’afectació del domini públic. Es a dir que en tot cas la carretera vella de Lluc a Pollença mai pot haver passat a ser propietat de les propietats colindants, si no a un bé patrimonial del Consell de Mallorca (o de l’antiga Diputació) o de l’Ajuntament de Pollença. Sembla evident que els propietaris de ca na Borrassa volen confondre a la ciutadania i emmascarar la seva usurpació dels bens públics fent veure que els béns de propis de l’administració equival a propietat particular.

2.- En quant al mencionat  Conveni signat entre la Propietat de l’Empeltada i el Consell de Mallorca signat l’any 2005 el qual s’esgrimeix barroerament per a la usurpació de la carretera vella mitjançant unes barreres electrificades hem de dir el següent:

 

a)       Aquest Conveni no te cap validesa per quan no fou signat pel Batle de Pollença. En aquell temps tant la carrera vella com el camí vell eren considerats de titularitat municipal i no del Consell.

b)      El conveni es feia per habilitar el camí vell per a la ruta de la pedra en sec que impulsava el Consell de Mallorca, però no es mencionava per res la carretera vella ni es feia referència a cap canvi de traçat del camí vell en la part escrita. En canvi sorprenentment en un croquis annexat al conveni apareixia un traçat de camí diferent tant al camí vell com a la carretera vella.

c)       L’únic organisme competent per a l’alteració dels bens de les entitats locals es el Plenari de la institució. Aquest conveni no fou mai aprovat pels Plens ni del Consell de Mallorca ni de l’Ajuntament de Pollença. Per tant  encara que fos signat per totes les parts si el seu contingut implicava alteració de béns de les entitats locals, com podria ser el cas pel suposat canvi de traçat del camí vell i la desafectació de l’ús públic de la carretera vella, no tendria cap validesa per no esser aprovat mitjançant els tràmits i organisme pertinent.

 

3.- L’única legalitat vigent de la denominada carretera vella de Lluc a Pollença, la qual en els trams que no coincideixen també inclou el camí vell de Lluc a Pollença, es la que procedeix del Consell de Mallorca i de les publicacions del BOIB, les qual enumerem cronològicament:

1) Inici de l’expedient per a la investigació de la titularitat i, en el seu cas, la recuperació de la carratera vella de Lluc a Pollença, BOIB núm. 70 de 10-05-2007

2) Decleració de la carretera vella de Lluc a Pollença titularitat del Consell de Mallorca, BOIB núm. 187 de 18-12-2007

3) Inclusió en l’inventari de béns i drets del Consell de Mallorca de la carretera vella de Lluc a Pollença, inici de l’expedient per a la recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i inici de l’expedient per a promoure la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 70 de 12-05-2011

4) Declaració formal de la possessió de la carretera vella de Lluc a Pollença, de recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i de promoció de la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 76 de 29-05-2012

  

Comentaris

fins diumenge

toni | 20/11/2012, 08:35

Ens veim diumenge

un menys

caminaire | 20/11/2012, 16:42

l'empeltada, una menys

fins diumnege

tolo | 20/11/2012, 16:43

eins?

carretera vlla pollença a lluc.

caminaire | 20/11/2012, 19:28

Benvolgudes i Benvolguts, avui la propietat de l’empeltada ha retirat la barrera, no se si interpretar-ho com un acte definitiu, imagin que de mentres intentaran recórrer la decisió, però de moment, en principi, una menys a llevar. Demà la conselleria procedirà a retirar els obstacles, sembla que iniciaran les tasques de alt cap a baix, és a dir, de Lluc cap a Pollença, i aquí caldrà veure si divendres hauran arribat als darrers obstacles, per exemple a ca na borrassa, veurem...
Enga idoi, veurem aquests dies com es van desenvolupant.
Salut

Lluc-Pollença

Llevabarreres | 21/11/2012, 19:26

A IB3 noticies migdia ja s'ha informat de la retirada executiva d'algunes barreres i altres obstacles al terme d'Escorca. Han llevat barreres situades a l'altura de finques del Govern, Binifaldó i Menut. Al IB3 vespre segurament repetiran la informació. A veure si demà ja arriban a les finques de Pollença.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb