Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Una vegada més... esperem que la darrera.

camins | 15 Novembre, 2012 09:10 |

Una vegada més, carretera vella de Pollença a Lluc.  

El proper 25 de novembre, la Plataforma pro camins públics, conjuntament amb GADMA i l’Associació de cavallistes en defensa dels camins i rutes públiques, han convocat una excursió per tal de recordar al Consell Insular de Mallorca la seva obligació d’executar l’acord del ple del Consell, publicat al BOIB núm. 76 del 29-05-2012,  referent a la recuperació d’ofici del camí per part del Consell.

Cal recordar que aquest conflicte està provocant demandes de diferents associacions ciutadanes que reclamen la recuperació d’aquest camí-carretera des del desembre de 2005, i que de moment, encara no s’ha resolt..

El 18 de desembre de 2007 es publicava al BOIB núm. 187 la inclusió de la carretera Vella de Lluc a Pollença en el conjunt de camins titularitat del Consell de Mallorca, a més d’iniciar-se l’expedient per promoure i executar la delimitació.

El 24 d’abril de 2009 es va aprovar l’inici de la delimitació de la carretera, un any i sis mesos per iniciar una delimitació que a dia d’avui està feta però que encara no s’ha executat. Per tant la carretera Vella de Lluc a Pollença hauria de ser transitable en tot el seu traçat, i el Consell Insular hauria de garantir el dret de pas de tots els ciutadans.

Tot això s’ha produït després d’haver organitzat diferents excursions reivindicatives, gràcies a la col·laboració dels ciutadans per tal de documentar l’expedient d’aquesta carretera i de les promeses de molts consellers de fer complir la llei, per tant, la implicació de molts de ciutadans ha estat imprescindible per mantenir la possibilitat de recuperar el que mai no s’hauria d’haver usurpat.

Però, a dia d’avui, després de gairebé set anys, ens trobam que a banda d’algunes excepcions, com la de l’acceleració de l’expedient amb la feina de qui fou directora insular de Medi Ambient la passada legislatura, Caterina Amengual, no s’ha vist cap pas efectiu per recuperar l’ús públic d’aquest camí públic.

És per això que diferents col·lectius varen decidir convocar aquesta excursió de dia 25 en  demanda del compliment de l’article tres d’aquest acord que diu:

“3.- Prevenir els interessats que, de no desistir en la usurpació o pertorbació del domini públic en un termini de quinze dies comptadors des de l’endemà de la recepció de la notificació d’aquest acord, es procedirà a la utilització dels mitjans d’execució forçosa prevists en els articles 97 a 100 de la Llei 30/1992.”

Vist el BOIB esmentat, podem dir que la carretera Vella de Lluc a Pollença hauria de ser transitable en tot el seu traçat, i el Consell Insular hauria de garantir el dret de pas de tots els ciutadans.

Confiam que des del Consell, tal i com es va dir, s’emprenguin totes les accions i en breu puguem celebrar la recuperació d’aquest bé de tot els ciutadans. Per això mateix, dia 25 nosaltres tenim prevista una excursió, tot confiant que no serà necessari llevar cap impediment en el camí, doncs esperam que la Conselleria ja haurà fet el que li correspon, altrament, hauran de tornar a ser els ciutadans els qui defensin el que les institucions es mostren incapaces de defensar.

Convidam a tots els que vulguin participar d’aquesta convocatòria, per tal de recuperar una via que des del 1916 ha estat de tots els ciutadans, i que no pot deixar de ser-ho.

   

Comentaris

Insegureta

camins | 15/11/2012, 19:38

causa inseguretat jurídica veure el programa Mallorca Oberta del consell Insular del any 2006, on al BOIB núm. 116 de 17-08-2006 veiem com a la propietat de l’Empeltada “Rustic-Rafal SL” per la recuperació de camins forestals se li van donar 3.393 euros, com a agraïment supós del tancament del camí vell de Lluc, i en altres conceptes un total de 52.998 euros.
Per la seva banda, a la finca de Ca Na Borrassa un total de 4.844,16 euros en concepte de tancament, resultant d’això tancat un tram de la Carretera vella de Lluc...

Inseguretat

camins | 17/11/2012, 09:50

crea inseguretat jurídica, veure que tot i les reclamacions, la carretera vella de Pollença a Lluc desprès de set anys segueix tancada...

consellera

jordi | 17/11/2012, 09:51

Si la consellera decideix restablir la legalitat, estaram devant una "rara avis" dins la política, que fa complir la llei, per tant, un poc d'aire fresc...

enhorabona

toni | 17/11/2012, 16:53

Si, esperem que les pressions no la facin desistir.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb