Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Carta al senyor Batle de Pollença.

camins | 17 Setembre, 2012 15:07 |

Benvolgut senyor Cifre Ochogavia,

 

He de dir, amb certa decepció, que no m’hagués pensat mai que en aquestes alçades de legislatura s’hauria esvaït el crèdit que li donava -tot i la distància ideològica que ens separa-, i que de les felicitacions sinceres del principi per haver encapçalat la llista més votada a les passades eleccions, hauria passat a observar com sembla anar adquirint tics més propis d’una persona poc avesada a la cultura democràtica que a les persones amb un tarannà dialogant.

No pretenc fer una anàlisi d’aquest any i mig de legislatura, ni tampoc recordar que el seu cap al capdavant del govern balear, tot i prometre una millora de l’economia, l’única mesura efectiva que ha sabut impulsar és la de l’arraconament del català a la nostra administració; senzillament, només volia contestar unes declaracions que sembla que va fer a l’emissora de ràdio municipal.

Em referesc a un consell que va adreçar als membres de la Plataforma pro camins públics i oberts, organització que vostè considerà no registrada, cal dir que de manera encertada, així i tot, aprofit per dir que els seus representants estam associats a l’organització ADIM (Amics d’Itineraris de Muntanya) amb la qual cosa tenim garantida personalitat jurídica en les accions que vulguem emprendre. En aquestes declaracions ens va aconsellar que si no podíem esperar que s’obrís el camí de Santuïri, el millor que podíem fer era botar la barrera, atès que considera que ja en sabem; sembla que el molesta que demanem que es pugui exercir el dret de pas a camins amb reconegut ús públic.

Em sorprèn, però, que després de tancar un camí que resulta de molta utilitat per a molts de pollencins i pollencines, en lloc de rectificar mostri una actitud perdonavides i de menyspreu cap a molts de ciutadans (es veu que l’exemple de José Ramon Bauzá va fent escola). Pens que si l’equip de govern no és capaç de mantenir la zona de l’empresa municipal preservada sense necessitat de tancar un camí públic, no pot pretendre desviar l’atenció i menysprear no només membres de la Plataforma pro camins (fet que no em ve de nou), sinó pollencines i pollencins afectats més directament per aquest tancament.

Si a dia d’avui encara s’excusa dient que necessita més temps per executar l’obertura de Santuïri, fruit d’un acord plenari del 25 de juliol, o si bé vostè sincerament considera que som nosaltres els qui hem d’actuar, li agrairia que ens ho notifiqués per escrit, com a  batle i regidor d’Urbanisme, i que ens delegàs a nosaltres les competències.

Veig en les seves declaracions que a vostè l’excursió reivindicativa del 12 d’octubre de 2009 pel camí de Ternelles, a banda d’obsessionar-lo, li sembla una espècie d’atac a la propietat privada més que un acte de reivindicació de pas pel camí. Em sap greu haver-li de dir que tot i algunes denúncies a la Guàrdia Civil, es va considerar que no s’havia ocupat cap propietat privada, i en el contenciós civil entre la propietat de Ternelles i el municipi de Pollença (representat per l’Ajuntament), es comprovà que la reivindicació va tenir lloc en un camí d’ús públic; i tot i que es pugui dubtar de la seva titularitat, cal dir que la sentència el qualifica de camí privat d’ús públic. Entreveig que a vostè aquest tema el preocupa molt, tal volta fins i tot una mica massa, vostè en sabrà el motiu.

Per acabar, només vull dir-li ben sincerament i des de la meva consideració personal, que res a veure té amb la política, que em sembla que amb la seva actitud davant la discrepància no actua com a batle de tots els pollencins i pollencines, sinó només dels qui li riuen les gràcies.

Esper que la legislatura es recondueixi cap al que vostès prometien al principi i que després d’un any i quatre mesos sembla que hagin oblidat, és a dir, cap a una actitud de diàleg i de consens amb partits polítics i societat civil, i un tarannà constructiu, per tal que molts de temes no quedin encallats. Així mateix, li desitjo molt d’encert, ja que d’aquest ens en veurem beneficiats tots els qui vivim en aquest municipi.

  ( de Joan Ramon Bosch Cerdà, company de la Plataforma)

Comentaris

Camins

Caminaire | 17/09/2012, 19:10

Subscric la carta jo també.

Plataforma

Antoni Gorrias i Duran | 18/09/2012, 14:40

El batle de Pollença, té pocs coneixements tan legals, com de control. En definitiva us diré que la Plataforma és un dels braços locals de l'associació ADIM (associació en defensa dels itineraris a Mallorca). Dita associació està registrada amb tots els requisits que marca la llei.

Batle de Pollença, és un exemple de indigencia en tema de camins (podria esser perque ha tancat la carretera en dos trams .....)

camí de santuïri

martí | 18/09/2012, 14:53

amb el govern d'espanya i de les illes balears en contra dels ciutadans, el que haurien de fer els batles és posar-se del costat del poble

Santuïri

Joan Ramon | 18/09/2012, 19:39

Salut, i gràcies pels comentaris, a mi, no és que m'entusiasmi fer aquesta carta, però les declaracions em van semblar desafortunades,
salut

vaya

jaja | 19/09/2012, 05:16

q os den

camins

caminaire | 19/09/2012, 11:41

Gràcies a tots per participar...

quin un

compañeiro | 20/09/2012, 09:56

Meam si obir aquest batlutxo d'una vegada...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb