Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

HAN TANCAT EL CAMÍ DE MAINOU.

camins | 07 Maig, 2012 14:24 |

El camí que separa els termes municipals de Santa Maria i Consell, conegut popularment com a camí de Mainou ha estat tancat aquests dies, tot indica que per part del propietari de la possessió.

Es tracta d’un camí que en altra temps connectava amb el camí del Raiguer i la carretera d’Inca. Tot i que un tram ja estava tancat des de fa anys, fins ara es podia continuar per un camí d’establidors que enllaçava amb el camí públic dels Moliners. Però hi ha testimonis de gent gran que anaven per aquest camí fins el camí d’Alaró, a través d’un camí de carro. I als mapes topogràfics i la fotografia aèria de l’IDEIB de 1956 es pot apreciar l’existència del camí complet .

 

A més, el caràcter públic i de partió de termes del camí està avalat pel Catàleg de Camins Públics de l’Ajuntament de Santa Maria, el.laborat per FODESMA, amb l’epígraf 51, com a camí de Son Penjoi o de ses Forques. Com ho són sa camada del Terme que separa Consell de Santa Maria al vinyet i el camí de can Moranta, que separa Santa Maria de Marratxí per Pòrtol.

Aquest tancament de camí públic té importants agreujants, ja que impossibilita l’accés a un bon grapat de petits propietaris particulars, alguns dels quals hi tenen la seva residència. I això s’ha fet sense que rebessin cap tipus de notificació ni per part de l’Ajuntament de Consell, que és qui sembla que de paraula ha autoritzat aquesta actuació, ni per part del jutjat. Senzillament el matí de dimecres passat, dia 2 –el tancament es va fer de nit-, es trobaren amb el pas barrat. Només una escarida nota sense signar, penjada a la reixa que diu que el camí està tancat.

L’element més sospitós és però el tipus de tancament. S’ha bloquejat el camí al pas a nivell del tren, pas que està perfectament senyalitzat per SFM, amb dos trossos d’antigues vies de tren clavades amb formigó i una reixa que tanca l’accés a la caseta d’electrificació del mateix ferrocarril.

I aquí ve el dilema:

-Si l’ha tancat SFM, com és que no ha comunicat a l’Ajuntament de Consell, ni als veïnats que hi transiten a diari que anava a fer aquest tancament?

-I si ho han fet els propietaris de Mainou, com és que un particular pot fer obres sobre les vies del tren, de les quals s’ha retirat part de gravilla de sustentació ? I quines mesures ha pres SFM al respecte?  Sobretot, tenint en compte possibles perills per a la circulació ferroviària.

-I en tot cas, quina ha estat l’actuació municipal? No hi ha cap autorització d’obra visible–les travesses estan clavades amb ciment-, no hi ha hagut notificacions als veïns, etc. etc. És més, quan alguns propietaris han anat a denunciar el cas a l’Ajuntament, se’ls ha posat tota classe de traves perquè no ho fessin.

Tot plegat fa olor de connivència dels poders públics amb els grans propietaris, com a tants de camins: Planícia, Coma-sema, Coanegra.... Com mos estan avesant cada vegada més amb aquesta democràcia restringida que patim. En definitiva, indefensió dels ciutadans.

Avui s’ha fet una petita roda de premsa dels afectats, veïns de Santa Maria, Amics de la Vall de Coanegra i GADMA davant la barrera, curiosament amb presència policial de Consell. Per tant, el que no poden al.legar és desconeixement del tema.

AVC, GADMA i veïns afectats hem iniciat accions legals contra aquesta flagrant violació dels drets dels ciutadans, públics i particulars

 

Peus de foto:

1.- Durant la roda de premsa. Alguns veïns no pogueren arribar. Reixes que impedeixen el pas fins i tot a peu

2.- Es veu clarament les senyalitzacions de SFM del pas a nivell.

Comentaris

que trist

manel | 07/05/2012, 16:27

De vergonya aquest govern.

Vergonya cavallers

Toni | 07/05/2012, 19:06

Trist aquest tema dels camins...

Gonelles

Pep | 09/05/2012, 10:42

Que n'esperau de personatges com Isern, Delgado... només volen beneficiar-se de l'exercici de la política en bé individual.

vergonya

toni | 09/05/2012, 10:43

De la carretera vells de Pollença a Lluc, segueixen sense actuar?

Carretera vella

Camins | 09/05/2012, 22:28

Sense acutar a la Carretera vella de Pollença a Lluc, efectivament.

Carretera Vella

Camins | 14/05/2012, 08:27

No han actuat tot i aprovar la delimitació al plenari del consell, així doncs, les barreres s'haurien de llevar.

I aviat no tendrem res en propietat

aina | 15/05/2012, 14:15

Fa uns anys ja havien d'haver aturat aquell que en va tancar un tros de camí. Qui putes són uns per pensar-se ser més que els altres? Per tenir més euros? Idò: algú amb un tractor, i de nit, sense ser vist, no s'atreviria a fotre per avall les barreres?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb