Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

COM U.

camins | 01 Febrer, 2012 07:00 |

COM U

 

COM U neix a la fita muntanyenca de les partions dels territoris de Bunyola, Santa Maria i Alaró. COM U es presenta com una plataforma cívica de lloc de trobada de les diferents lluites de defensa del territori de Mallorca. COM U és, abans del nom, la concentració de la voluntat de molta gent de Mallorca de fer front a al robatori d’allò que és públic, especialment les fonts, camins i vestigis d’importància històrica o arqueològica, per part d’una propietat privada nou vinguda i aliena a la terra o instal·lada de fa temps en anacronismes medievals.

COM U assumeix la defensa de tot el patrimoni de bé d’interès públic, hi hagi estat declarat o no, per el seu valor en sí i per respecte als avantpassats que el varen crear.

COM U és la defensa de la titularitat pública de camins d’ús mil·lenari i encara més, de l’ús recreatiu d’un bé d’interès públic com és el bosc.

El camí des Cabàs, el camí de Coma-sema, el camí de s’Estret, el camí des pas des Rafal cap al pas de s’Estaló, el camí de Coanegra, el camí des Clot des Guix, el camí de son Ferrer, el camí d’Oli Clar i son Ordines, el camí vell d’Orient... i encara molts camins més dels pobles d’Alaró, Santa Maria i Bunyola, han estat tancats al pas de manera il·legal per els propietaris de les terres que hi fan partió. Ho han fet amb l’acció o omissió culpable dels polítics que ocupen l’administració pública als pobles i institucions de Mallorca. I ho fan també amb la complicitat d’una justícia feta a la mida dels poderosos.  

El símbol figuratiu de COM U representa el moviment dels tres pobles cap al punt de trobada. Això no obstant es convida a tots els pobles de Mallorca a moure’s cap al mateix punt comú.

COM U es presenta al poble de Mallorca en aquests paràmetres i el convida a fer-ne pinya a l’acte de concentració que tendrà lloc el proper 12 de febrer de 2012 al punt de trobada de les partions dels pobles de Bunyola, Santa Maria i Alaró.  

La fita es troba a les partions de son Pou, Cals Reis i es Rafal. Les rutes per arribar-hi poden ser des d’Orient pel pas de s’Estaló o es Freu cap es Rafal, de Santa Maria pel camí de Coanegra i son Pou (la fita es troba al capdamunt del comellar dels Bous de son Pou) o des d’Alaró per el camí des Rafal o de cas Secretari.

Son Torrella. Santa Maria a 28 de gener de 2012.

 

 

 

Comentaris

bon camí.

Joan | 01/02/2012, 07:27

Sort en aquesta aventura.

raspu tin

josera | 01/02/2012, 15:12

En Bauzã fa tan sols un parell de mesos que bravejava a les totes que sabia 'lo que hay que hacer' i que no en tenia gens de por i no l'aturaria ningú i tot això.
Bé, fa mig any que comanda i no podem negar que ha estat ben falaguer a l'hora de fer mal al mallorquí, al menorquí, a l'eivissenc i al formenterenc, és a dir, al català. Com a activista mallorquinòfob, per tant, un deu.
Ara bé: ell i tothom sap que la immensa majoria dels qui el votaren es pensaven que miraria de posar remei a la crisi i a l'atur. I què ha fet, aquest alcavot? No res! Fa devers vuit mesos que comanda i encara no ha estat capaç de crear un trist lloc de feina. Al contrari: en acabar el 2011 hi ha prop de 180.000 aturats més que quan va acabar el 2010. Però això no és tot: perquè les Balears van davant de tot l'Estat espanyol en quant a augment de l'atur el darrer trimestre de l'any passat, amb un augment ferest del 33,67%, quan l'augment de la mitjana estatal espanyola va ser del 5,93%.

sort

Jordi des canó. | 02/02/2012, 23:50

Sort amb les reivindicacions

ComU

reig | 03/02/2012, 12:01

Alla ens veurem dia 12. Salut

I'm trendy here

Ordickyrakrar | 30/04/2012, 02:34

Today is ethical weather, isn't it?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb