Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Excursió d'avui.

camins | 27 Novembre, 2011 20:18 |

 

 

Lectura manifest:

En primer lloc agrair, en nom de l’associació AMICS DE LA VALL DE COANEGRA, la vostra presència avui a tots vosaltres, excursionistes vinguts d’arreu de Mallorca. Agrair també la col.laboració dels grups excursionistes que integren la PLATAFORMA PRO-CAMINS PÚBLICS I OBERTS i totes aquelles entitats que ens han manifestat el seu suport.

 

MANIFEST DE LA IIª MARXA DE COANEGRA

27 DE NOVEMBRE DE 2011


Venen uns temps difícils per a les classes treballadores i els ciutadans de les Illes Balears, com per a la resta de pobles de l’Estat espanyol. Un temps en que el capital i la banca, amb connivència amb els poders polítics, s’estan apropiant de la riquesa d’aquest país que entre tots hem creat, i ens estan privant dels drets bàsics: a l’educació i la salut, a un medi ambient adequat i a una economia sostenible.

La lluita pels camins públics no és aliena a tota aquesta realitat. Fa anys que els grans propietaris de les finques de la serra de Tramuntana actuen amb tota impunitat, fent obres il.legals a les seves finques i modificacions estructurals als edificis històrics de les cases de possessió sense cap tipus de permís. I ho estant fent amb diners públics, via subvencions dels fons europeus. Amb aquests mateixos diners estan convertint les seves finques en agroturismes de luxe. I no satisfets amb tot això, tanquen i s’apropien dels camins públics com si fossin senyors feudals. Camins mil.lenaris destinats al pas lliure i el trànsit de la gent. L’objectiu és el mateix. el gaudi exclusiu de la naturalesa per a ells i els seus clients europeus, mentre als mallorquins i mallorquines ens estan traient de la serra i ens estan convertint en furtius a casa nostra.

Però els camins públics són de tots. Foren els nostres avantpassats qui els obriren, els adobaren una i mil vegades i com a tals ens els han llegat a nosaltres perquè facem el mateix amb les futures generacions.

 

Comentaris

endavant

joan | 27/11/2011, 23:23

anims

Bon dia

Josep | 29/11/2011, 06:49

Vaja dia més bo que va fer, vaig passar-ho molt bé.

Gracies

Camins

Camins | 10/12/2011, 12:04

Nosaltres també Josep, gràcies per venir.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb