Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

GREU ATEMPTAT CONTRA EL PATRIMONI A LA CALÇADA DEL CAMÍ DE SA BOMBA.

camins | 19 Agost, 2011 07:15 |

El dilluns 8 d’agost un desaprensiu va fer abocaments d’enderrocs de construcció sobre l’antic empedrat del camí de sa Bomba, amb l’objectiu de soterrar-lo i aplanar els clots.

Es dóna la casualitat que ara just fa un any que un altre desaprensiu va llaurar un altre camí emblemàtic de la zona: el camí des Cabàs. Es veu que el mes d’agost és especialment apte per aquest tipus d’atemptats.

 

 

Amb el nom de camí de sa Bomba es coneix una antiga via de comunicació que enllaçava el camí d’Inca amb el del Raiguer i camí Vell d’Alaró. Dins el terme de Marratxí s’hi troba la calçada, un empedrat antic, de factura romana o medieval, feta amb l’objectiu de protegir el camí del torrent de Coanegra.

Sota aquest empedrat hi transcorre una síquia de recollida d’aigua d’un sistema antic d’albellons que comunicava amb unes sínies i servia per regar l’hort de Son Sureda. Tot el conjunt està catalogat com a Bé d’Interès Cultural amb categoria de Monument.

A més, la calçada transcorre paral.lela al torrent de Coanegra i forma un conjunt d’interès natural i paisatgístic excepcional.

Per això, l’associació Amics de la vall de Coanegra, GADMA i el veïns indignats de la zona han presentat la corresponent denúncia als mitjans de comunicació, a l’Ajuntament de Marratxí i al Consell de Mallorca.

La desprotecció del patrimoni per part dels poders públics és una de les causes que es puguin produir atemptats com aquest impunement. Les entitats ecologistes i els ciutadans demanam:

            -increment de la vigilància a les zones rurals

            -valoració adequada del patrimoni, mitjançant senyalitzacions i panells explicatius, fomentant els valors educatius del medi ambient, l’excursionisme i el turisme alternatiu de bicicleta i a peu.

I més en concret, la restauració immediata de la calçada del camí de sa Bomba per tal d’evitar el seu deteriorament.

 

Comentaris

Denúncia.

Tolo | 19/08/2011, 09:37

Creieu que en faran res l'Ajuntament de Marratzi i el Consell de Mallorca?
Jo dubto que actuiin.

Denúncia

Camins | 20/08/2011, 09:41

Segurament no, però és una pasa necessaria pel restabliment de la legalitat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb