Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Comassema

camins | 08 Maig, 2011 07:15 |

Benvolguts companys. Us parlo en nom d’unes bunyolines i bunyolins que volen recuperar el què és de tots, el camí de Bunyola a Lluc i que sense permís es tallà a l’entrada de la possessió de Comassema, i per tant impedeix anar a Lluc, i a Sóller per son Vidal. Aquests ciutadans son suportats per totes les associacions en defensa de la recuperació patrimonial.

Els nostres avantpassats, els nostres besavis,  padrins i moltes de persones anaven lliurement pel camí públic que passant per Comassema els portava de peregrinatge o a treballar a Lluc. Després de passar Comassema es trobaven amb un camí de bísties que pel pas de la Foradada, que travessava l’obstacle del torrent de Solleric, pujaven a l’alqueria de Cúber , allà s’ajuntava amb el camí del barranc de Biniaraix.

Per què demanam l’obertura i retirada immediata de la tanca il·legal de Comassema ?.

PERQUE:

Des de l’any 1257, ja trobam referències del camí que confontava amb Comassema el  camí  Almellutx.

Des de l’any 1377 les referències parlen,  de “camino público”,  disposam de nombrosos documents on el camí surt nomenat en llatí “ via comunis”, ben igual que el camí Reial Deià a Sóller.

Volem poder aturar-nos per poder meditar a l‘ Oratori Públic i per tant accedir-hi segons les normes del codi de dret canònic quan es constituí; entre d’altres la cessió perpètuament de l’oratori al servei del “Senyor” i poder-hi accedir tothom. Unaltra clàusula obligava al propietari de l’heretat a la construcció d’un oratori públic a la vora d’un, però la pretesa magnanimitat d’aquests devots botifarres no era tal, era per evitar que els obres anessin a les parròquies, és a dir per explotar-los més..

No volem que ningú, botifarra o no, ens furti per la inactivitat de les administracions el que és un be de totes les persones del mon.

No ens serveixen les excuses de les ovelles prenyades siguin encalçades pels cans, hi ha una llei del XIX i el Codi Civil que afirmen que si no vols que entri ningú a la teva heretat, l’has de tancar, però el camí públic NO ES DE CAP HERETAT, és una parcel·la cadastral diferent.

No ens servei l’excusa de la brutor, als carrers de qualsevol vila hi ha brutor i la fan neta operaris de l’ajuntament o els veïnats “fan la carrera”.

No ens serveix l’excusa dels escombros, només poden esser d’obres il·legals fetes a BICS.

 

Per tant fem el que ens toca !, recuperem aquest camí ben públic i tots els que han furtat, i no per nosaltres; pel gaudi dels nostres fills i néts i per a tothom que hi vulgui  anar a peu o amb bísties.

Gràcies a tots els heu tengut el coratge de venir !

Comentaris

Anims

Jordi | 08/05/2011, 12:56

Enhorabona per la vostra feina!!!

Camino Comassema

Manolo Barranco | 20/05/2011, 15:15

Ya he subido a mi página las fotos del día 8 y he añadido un enlace a vuestra página. También os he incluido en el apartado "enlaces"
Saludos.

Salut

Joan Ramon | 25/05/2011, 23:03

Muchas gracias Manolo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb