Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Una legislatura més.

camins | 02 Maig, 2011 07:15 |

                              Una legislatura més, fent camí. 2007-2011.

Des de fa més de sis anys, gairebé una legislatura i mitja, hem anat fent esforços per tal que les administracions millorin la situació de desprotecció en què es troben molts d’usuaris de camins i vies públiques amb problemàtica de pas.

Aquesta legislatura, contràriament a l’anterior, es va iniciar amb alguns compromisos per part del Consell Insular, no ha estat així per part de l’Ajuntament de Pollença, si bé un fet sí que s’ha fet present: els col·lectius en defensa del dret de pas s’han fet sentir arreu de l’illa.

 

 

Fets positius com l’aprovació del catàleg de camins del municipi de Pollença s’enfronten a la manca de presa de decisions fermes en l’obertura de la Carretera Vella de Lluc, la falta d’aplicació d’una regulació acordada pel Ple en el camí d’Ariant, la manca de decisió en la situació del camí de Síller... deixen sense resoldre molts de problemes en el dret de pas.

Cal recordar, a més, que el proper dia 10 de maig s’inicia el procés per dirimir la titularitat  del camí de Ternelles.

Del Consell Insular de Mallorca ens en queda un regust amarg, doncs no s’ha resolt definitivament la situació de la Carretera Vella de Pollença a Lluc, clarament pública, i si bé el procés de recuperació s’ha vist reiniciat els darrers mesos, resta tancada a dia d’avui en els trams conflictius.

Per altra banda, conjuntament amb altres plataformes i entitats, hem anant reclamant la necessitat d’aprovar una llei de camins, però sembla clar que no s’arribarà a aquest fet, no només per la no presentació d’aquesta per part del Govern Balear, sinó per la manca de voluntat també del partit majoritari a l’oposició.

 

Així doncs, creiem que tot i la demanda social, les institucions no han respost a aquesta problemàtica, sinó que s’han anat dilatant les preses de decisions, fet que ha provocat que no s’hagi resolt cap dels conflictes existents i que n’hagin aparegut de nous, per tant, tot i reconeixent la implicació d’alguns càrrecs, no ens podem mostrar satisfets amb el que ha suposat aquesta legislatura pel que fa a la problemàtica del tancament de camins públics.

   

                                          Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

 

                                                 Pollença, 24 de maig de 2011.

 

Comentaris

llastima

un | 02/05/2011, 09:36

La cosa semble que s'allaragra tristament.

trist

un | 02/05/2011, 09:36

una llegislatura mes sense cap resultat

un altre

joan | 02/05/2011, 12:43

Segueix la cosa aturada, i ara tots els polítics estan enfeinats pescant vots, dificil que moguin res.

anim

toni | 03/05/2011, 11:33

Anims i endavant, enhorabona per la feina

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb