Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Comunicat sobre l’última sentència del TS sobre el Camí de Cala Castell .

camins | 30 Abril, 2017 09:03 |


16 ANYS PERDUTS EN LITIGIS JUDICIALS AFORTUNADAMENT SALVATS

 

 

A) La recent sentència 701/2017 de 24 d’abril de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem referent al Recurs de Cassació presentat per l’Ajuntament de Pollença contra la sentència 514/2015 de 15 de setembre de 2015 del TSJIB per “Excloure de les previsions del PGOU la servitud d’accés a la mar a través del Camí de Ternelles”, HA RESOLT“Que ha lugar al recurso de casación......., que se casa y anula”.

 

  És a dir, que anul·la la sentència del TSJIB de 2015, tornant més o manco a la mateixa situació de quan la STS de 18 d’octubre de 2001, la qual mantenia la servitud de pas establerta per l’Ajuntament Ple el 23 de maig de 1990, en el tràmit d’esmena de deficiències del PGOU. 

 

  Hem de recordar que una servitud de pas o accés públic per accedir a la mar consisteix en l’existència d’un vial de titularitat pública per a poder-hi transitar lliurament amb la finalitat de poder arribar a la mar i la seva ribera, i poder-ne fer els usos comuns que estableixen les lleis. La previsió de servitud de pas o accés a la mar s’ha d’establir primerament al planejament municipal, que en el cas de la servitud sobre el camí de Cala Castell se va preveure en el Ple del 23 de maig de 1990 ja mencionat. 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb