Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Carretera Vella de Pollença a Lluc i altres.

camins | 20 Juliol, 2016 08:03 |

Consideracions de la Carretera Vella de Pollença a Lluc.


Des de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts, hem entrat una instància al Consell Insular de Mallorca demanant la recuperació integra de la Carretera vella de Pollença a Lluc, tal com va acordar el plenari del Consell Insular i que apereix al BOIB núm. 76 de 29-05-2012, dona't que es mantenen tancaments a diversos punts d'aquest, com a la finca de la Querencia i Ca Na Borrassa.

 

Així mateix n'exposam els motius:


1.- Es tracta de complir amb la legislació i recuperar un tram de la carretera vella de Pollença a Lluc que es troba inclòs dins l'inventari de béns del Consell Insular de Mallorca.


2.- Al març de 2015 ja varem presentar al·legacions al Pla Especial per quan considerem que hi ha una contradicció entre el que preveuen els seus objectius i concretament el de “Fixar la protecció, la conservació i la recuperació del patrimoni viari tradicional, del seu entorn tant natural com rural i dels elements etnològics i patrimonials que formen part del recorregut.”, i la previsió de camí de nova creació i la construcció de nou pont sobre el torrent de Son Marc en la confluència de les finques de Can Serra, Ca na Borrassa i es Canyaret al t.m. de Pollença, quan precisament hi ha la possibilitat d’habilitar i utilitzar el tram del camí vell de Lluc (A), camí núm. 126 del catàleg de camins de Pollença elaborat per Fodesma i el Consell de Mallorca.

Es tracta d’habilitar el tram de camí que va entre el Pas Gran de Can Serra fins el camí de Can Romí. Així es podria utilitzar les passadores del Pas Gran i no faria falta dedicar tanta despesa pública per a la construcció de ponts innecessaris i no tradicionals.


3. Així mateix el 29 de Juliol de 2015 el plenari va aprovar procedir a reiniciar un expedient d'investigació de 16 camins, publicat aquest acord al BOIB núm. 122 de 13 d'Agost de 2015.Amb aquest acord de plenari es pretén promoure l'expedient d'investigació d'alguns camins que no van ser inclosos al catàleg aprovat l'any 2008. Actualment no s'han ressolt els expedients, el 30 de setembre de 2015 va conclouré el període per al-legar i presentar informació per completar els expedients d'investigació dels camins esmentats, des de la plataforma vam presentar 16 instàncies (una per cada camí).

Per l’exposat, és pel que reclamam que el CIM recuperi sense més dilacions integrament la carretera vella de Pollença a Lluc, tal com va aprovar el mateix Consell.

Així mateix pregam que es resolguin els expedients d'investigació que segons l'ajuntament de Pollença van ser enviats a revissar pels tècnics del Consell i encara no s'han ressolt.

 

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb