Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

Investigació de béns (Camins que s'haurien d'incloure al catàleg de camins de Pollença).

camins | 30 Juliol, 2015 22:31 |

Al plenari d'ahir, 29 de Juliol de 2015, des de l'equip de govern es va aprovar reiniciar l'expedient d'investigació d'alguns camins, que novan ser inclosos al catàleg aprovat l'any 2008.

Cal recordar que l'article 103.1 de la Constitució Espanyola estableix que”l'administració pública serveix amb objectivitat els interessos generals(...)” d'acord amb aquest mandat constitucional . L'article 6.1 de la LRBRL es prescriu que “Les entitats locals serveixen amb objectivitat els interessos públics que li són encomanats(...)”.

Per tant, sembla evident que segons les normes aplicables , és obligació de l'administració en el cas dels camins públics, assegurar la lliure circulació de la gent, d'acords amb els articles 19 i 53.1 de la Constitució.

 (Segueix)

Banyalbufar guanya el litigi dels camins de Planícia i del Rafal, que són de tots

camins | 11 Juliol, 2015 09:24 |

 Una sentència reconeix la titularitat i l'ús públic dels camins que foren tancats el 2011.

Una sentència del Jutjat de Primera Instància número 5 de Palma reconeix la titularitat pública i l'ús públic dels camins de Planícia, del Rafal/la Costa. Després d'anys de litigis, la Justícia dóna la raó a l'Ajuntament de Banyalbufar, representat per Josep Massot, que el maig de 2011 demandà una quinzena de propietaris, alguns d'ells declarats en rebel·lia, entre els quals hi ha la Comunitat Autònoma i l'Estat. En aquesta demanda, l'Ajuntament reclamava la demanialitat, és a dir, l'ús general, del camí del Rafal/la Costa i del camí antic de Planícia; a més de la declaració d'ús públic del camí nou de Planícia, d'acord amb el catàleg de camins del terme de Banyalbufar del Consell de Mallorca.


La sentència conclou que està acreditat l'ús immemorial dels camins amb una finalitat d'interès públic més enllà de l'explotació de les finques. “En el segle XXI l'interès públic d'aquests camins, a més de l'ús com a comunicació per alguns veïns naturals de la zona que no desitgin utilitzar un vehicle a motor, radica en la riquesa cultural, patrimonial i paisatgística del lloc on es troben, i aquesta haurà de ser preservada per preservar l'element que està en el substrat de la declaració de demanialitat”, conclou la jutgessa, Martina Mora.

 
Aquests camins havien tingut tradicionalment tanques practicables, emperò l'any 2001 un dels propietaris tancà de manera permanent i amb pany les barreres d'accés a la finca del Rafal, tant al camí del Rafal com al camí antic de Planícia. Posteriorment es tancà també la barrera que separa les finques del Rafal i de Planícia. L'Ajuntament havia decretat ja aleshores l'obertura dels camins, tot i que els propietaris recorregueren la resolució i el 2006 el TSJIB els donà la raó.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb