Camins públics i oberts

Aquest diari neix amb l'objectiu de donar a coneixer la problemàtica dels camins que tenen problemes de pas, sia per les males intencions d'alguns veins, que s'els volen fer seus, sia per la deixadesa municipal, que ho permet. Podeu contacta-nos a l'adreça publics.i.oberts@gmail.com

COMUNICAT DELS GRUPS OGANITZADORS.

camins | 25 Novembre, 2012 09:15 |

Bon dia a tothom . Ja la tenim aquí, ja quasi és patrimoni de tots

 

Durant set anys hem presentat documents, hem fet denúncies , hem mantingut entrevistes, reunions, s’han fet decrets, actes notarials, entrevistat a testimonis ,hem duit una barrera al Consell, hem fet tres excursions massives, aquesta és la quarta, però fins que els tècnics del Consell no feren la feina de documentar i fitar la Carretera i Camí Vell de Lluc a Pollença no es pot dir que va començar la vertadera recuperació. Quan es duia al Plenari del Consell els diferents tràmits  burocràtics , sempre es varen aprovar per unanimitat de tots els partits polítics. Ara bé, fins fa quatre dies no s’havia fet cap acció recuperadora, més que  la de retirar una paret i posar dues barreres , una oberta i l’altre tancada a Muntanya.

 Aquesta setmana s’ha fet un gran pas però encara queden alguns entrebancs...

  Fins aquí, aquest era el parlament que havia preparat el dia 22, però avui som a dia 25 i les circumstàncies han canviat,. Desprès venien els agraïments. Avui alguns d’aquests no són possibles malauradament ,només n’hi ha dos, el primer per a totes les persones que  heu/han col·laborat (també a aquelles que desprès de set anys no ens poden acompanyar per veure el resultat d’aquesta feina) i les que ens acompanyeu en les excursions reivindicatives. El segon a tots aquells càrrecs institucionals que han treballat per aquesta recuperació, desgraciadament pocs, però fonamentals.

 (Segueix)

Recordatori

camins | 22 Novembre, 2012 08:00 |

COMUNICAT REFERENT ALS SUPOSATS ENTREBANCS ARGUMENTATS PELS USURPADORS DE LA CARRETERA VELLA DE LLUC A POLLENÇA.

camins | 20 Novembre, 2012 08:05 |

Davant les últimes informacions periodístiques aparegudes en relació a la problemàtica de la recuperació possessòria de l’anomenada carretera vella de Lluc a Pollença, prevista executar aquesta setmana pel Consell de Mallorca, i vistes les resistències que oposen alguns usurpadors dels béns públics i els seus arguments, volem manifestar els següent:

 

1.- Davant l’opinió expressada pels propietaris de ca na Borrassa, els quals manifesten que alguns trams de la carretera vella ja son de la seva propietat en aplicació del punt 5 de l’article 8 del Reglament de Béns de les Entitats Locals de 1955. Aquest article fou derogat expressament per la Llei de Bases del Règim Local de 1985 i en forma general per l’article 132 de la Constitució Espanyola de 1978. Ara bé, en tot cas el que disposa l’article del Reglament de Bens de 1955 no es ni de molt el que pretenen els propietaris de ca na Borrassa. Aquest article fa referència a que els béns de domini públic i comunals quan hagin deixat d’usar-se en aquest sentit de l’afectació durant 25 anys no necessiten expedient d’alteració de qualificació jurídica per a passar a tenir la qualificació de béns de propis, es a dir, bens patrimonials de l’Entitat Local de la qual pertanyia l’afectació del domini públic. Es a dir que en tot cas la carretera vella de Lluc a Pollença mai pot haver passat a ser propietat de les propietats colindants, si no a un bé patrimonial del Consell de Mallorca (o de l’antiga Diputació) o de l’Ajuntament de Pollença. Sembla evident que els propietaris de ca na Borrassa volen confondre a la ciutadania i emmascarar la seva usurpació dels bens públics fent veure que els béns de propis de l’administració equival a propietat particular.

 (Segueix)

Inventari de Camins a Santa Maria.

camins | 19 Novembre, 2012 08:00 |

Dijous dia 15, l'Ajuntament va aprovar, amb 7 vots a favor i 6 en contra la següent proposta: 

            Atès el que disposa l’art. 132 de la Llei 20/2006 de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, el qual informa de l’obligació de les entitats locals de formar un inventari valorat de tots els béns que els pertanyin, que ha de comprendre els béns de domini públic, els patrimonials, els drets i els valors mobiliaris, descrits amb el detall necessari per identificar-los.  
 (Segueix)

Una vegada més... esperem que la darrera.

camins | 15 Novembre, 2012 09:10 |

Una vegada més, carretera vella de Pollença a Lluc.  

El proper 25 de novembre, la Plataforma pro camins públics, conjuntament amb GADMA i l’Associació de cavallistes en defensa dels camins i rutes públiques, han convocat una excursió per tal de recordar al Consell Insular de Mallorca la seva obligació d’executar l’acord del ple del Consell, publicat al BOIB núm. 76 del 29-05-2012,  referent a la recuperació d’ofici del camí per part del Consell.

Cal recordar que aquest conflicte està provocant demandes de diferents associacions ciutadanes que reclamen la recuperació d’aquest camí-carretera des del desembre de 2005, i que de moment, encara no s’ha resolt..

El 18 de desembre de 2007 es publicava al BOIB núm. 187 la inclusió de la carretera Vella de Lluc a Pollença en el conjunt de camins titularitat del Consell de Mallorca, a més d’iniciar-se l’expedient per promoure i executar la delimitació.

El 24 d’abril de 2009 es va aprovar l’inici de la delimitació de la carretera, un any i sis mesos per iniciar una delimitació que a dia d’avui està feta però que encara no s’ha executat. Per tant la carretera Vella de Lluc a Pollença hauria de ser transitable en tot el seu traçat, i el Consell Insular hauria de garantir el dret de pas de tots els ciutadans.

Tot això s’ha produït després d’haver organitzat diferents excursions reivindicatives, gràcies a la col·laboració dels ciutadans per tal de documentar l’expedient d’aquesta carretera i de les promeses de molts consellers de fer complir la llei, per tant, la implicació de molts de ciutadans ha estat imprescindible per mantenir la possibilitat de recuperar el que mai no s’hauria d’haver usurpat.

 (Segueix)

Excursió 25 de Novembre.

camins | 12 Novembre, 2012 08:00 |

Obstacles

camins | 07 Novembre, 2012 07:45 |

 

Aquests són alguns dels obstacles que segons el BOIB núm. 76 de 29-05-2012 s'haurien d'haver retirar de la carretera vella de Pollença a Lluc.

 

 (Segueix)

Convocatòria.

camins | 01 Novembre, 2012 13:00 |

 Excursió

reparadora

de l’ús públic de la carretera vella

de Pollença a Lluc.

 

 

          

Diumenge dia 25 de

Novembre.

- Sortida 9 hores davant del Pont Romà, a

 Pollença.

Us hi esperem a tots, cal recordar que és una excursió per fer a peu o en bicicleta sortirem pel Pont Romà, i arribarem fins a la Font de Muntanya. Convé venir amb ganes de reparar les situacions que impedeixen el pas per aquesta via pública.           

  

    Ni barreres tancades “ni rejilles”  .Camins  públics  i  oberts .

                 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb